INSIDER

Gyászol az egész falu, hatszázan kísérték végső útjára a pusztavámi rendőrt

János mindössze 46 évet élt. A közösséget annyira megrázta a tragédia, hogy több százan mentek ki a temetőbe a végső búcsú napján.
  • Szerző: Ripost

Napokig küzdöttek János, a pusztavámi körzeti megbízott életéért, mégsem tudták már megmenteni az orvosok. Három fiúgyermekét, akiket egyedül nevelt, nagyon megrázta a tragédia, apjuk halála ráadásul elszakítja őket egymástól. A férfit az egész település gyászolja.

hatszázan kísérték végső útjára

Jánost az egész település gyászolja

„Bájos, talpig úriember volt, megértő. Sosem azt kereste, kit lehet felírni, és pénzt beszedni, hanem nevelt, a szó legszorosabb értelmében, amit a rendőriskolában is tanítanak. Ezt ő komolyan vette és ennek a szellemében él” – mesélte a férfiról a település krónikása, Nédó Géza.

Nem csoda hát, hogy a településen rengetegen gyászolják a körzeti megbízottjukat, akit mindenkinek volt miért tisztelnie. Bár a járványügyi szabályok szerint mindössze ötvenen vehetnek részt egy temetésen, a helyiek megoldották, hogy ott lehessenek. Géza azt mondja, szerinte hatszázon is kinn voltak a temetőben János temetésének idején. Szétszórodva álltak, a többség a saját családjához tartozó sírhoz ment ki, mintha csak azt gondozná – így tisztelegtek János emléke előtt.

János három gyermekét hagyta hátra, a fiúk most 20, 17 és 13 évesek. A férfi mindhármójukat önállóságra nevelte. Természetesen mindhármukat nagyon megrázta a tragédia.

hatszázan kísérték végső útjára

János csak 46 évet élt

A fiúk édesanyja részt vett a temetésen, és úgy tudjuk, a legkisebb fiút magával vitte. A két nagyobb fiú marad a szülői házban, nekik a helyi családsegítő gyűjtést szervezett – hozzájuk lehet befizetni a fiúk támogatását, és ők kezelik a befolyt összeget. Pusztavám összefogott, a helyiek segítenek, de ahogy Géza mondja, nem tolakodnak. Bíznak benne, hogy a fiúk megtalálják a helyüket a világban, és bár édesanyjuk egyelőre elszakítja egymástól a testvéreket, talán hamarosan újra gyakrabban találkozhatnak majd.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?