INSIDER

Gyilkosság a 28-as villamoson: letartóztatták a két gyanúsítottat

Letartóztatta a fővárosban a 28-as villamoson elkövetett emberölés két gyanúsítottját a Budai Központi Kerületi Bíróság – tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben hétfőn.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt: meggyilkoltak egy fiatal férfit a 28-as villamoson április 3-án késő este. A háromfős társaság (két férfi, egy nő) már akkor belekötött a 25 éves Sz. Gáborba, mikor az Pepsi nevű kutyájával felszállt. Folyamatosan csúfolták az állatot, gazdája pedig közeledésüket a koronavírusra hivatkozva elutasította. Szóváltás alakult ki az egyik férfi és Gábor között, a férfi leköpte, majd dulakodni kezdtek, és a férfi elővett egy kést. Gábor barátja erre Gábor védelmére kelt, azonban a társaság egy másik tagja ebben megakadályozta.A kést tartó férfi ekkor megszúrta Gábort, aki belehalt a sérülésbe. A villamosvezető megállította a szerelvényt, a 3 gyanúsított elfutott, a nő a tettestől átvette a kést és egy közterületi virágládába rejtette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI/Mihádák Zoltán

Bizonyítottsága esetén a férfiak cselekménye emberölés, a nőé emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás megállapítására lehet alkalmas, így a két férfi akár 15 évig, a nő pedig 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető. Az ügyészség a két férfi letartóztatását és a nő bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozta – írja az MTI.

Az eljárás adatai szerint mindhárom gyanúsított hajléktalan, a nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű. Az emberölés feltételezett tettese többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el tettét, idén januárban szabadult. A meggyanúsított nő ellen több büntetőeljárás van folyamatban.

A bíróság szerint a két férfi esetében szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásuk indokolt, amit egy hónapra, május 6-ig rendeltek el. A nő esetében elegendő a bűnügyi felügyelet. A két férfi és védőik fellebbeztek a bíróság döntése ellen.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?