INSIDER

Gyilkosság Kőbányán: a szemközti házból végignézték a 78 éves Zoltán haláltusáját

A szemközti gangról látták az idős férfi gyilkosát.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 78 éves K. Zoltán lakásának ajtaján rendőrségi pecsét, az ajtó előtt pedig rendőrségi szalag is árulkodik arról a sokkoló tragédiáról, ami vasárnap délután, fényes nappal történt a nyugdíjas otthonában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfival saját lakásában végzett 42 éves ismerőse, V. Róbert. A Bors úgy értesült, a két férfi összevitatkozott, majd Róbert kést rántott, azzal esett neki az idős házigazdának. Zoltán elszántan védekezett: dulakodott támadójával. Erre figyeltek fel a szemben lévő házban, a gangon levegőző szomszédok is, akik a dulakodás hangjára riasztották a rendőröket.

Fotó: Bors

„Látni nem láttuk, mi történt, de iszonyatos ricsaj volt. Úgy hallottuk, hogy a bácsi egyik szomszédja, meg a mi házunk egyik lakója is kihívta a rendőröket, olyan tumultus támadt” – mesélte a szemben lévő ház egyik lakója.

A szemközti gangokról pontosan rálátni arra az emeltre és a körfolyosóra, ahol Zoltán lakott, az idős férfi ablaka pedig pont a szemben lévő házakra néz. A rendőrök szinte azonnal a helyszínre érkeztek, a gyilkosnak ideje sem volt arra, hogy elmeneküljön. A szemben lévő házból az elfogást is végignézték.

„Láttuk, amint letepernek a folyosón valakit a rendőrök, majd megbilincselve felemelik, és elvezetik. Akkor még nem értettük, de később rájöttünk, hogy ő volt a gyilkos. Még mindig kiráz minket a hideg, ha rágondolunk” – mesélte egy asszony. Zoltánt sokan ismerték a környéken, az idős korára is fitt férfi gyakran sétálgatott az utcákon, és előszeretettel barátkozott a környékbeli hajléktalanokkal.

„Mindig bottal, de sportruházatban járkált, a bot ellenére is erősnek és egészségesnek tűnt. Mindennap láttuk, volt egy törzshelye, mindig ott sörözgetett a fedél nélküli barátaival, párszor meg is invitált egyet-egyet magához” – mondta a szemközti házban lakó Barnabás. A helyiek gyanítják, gyilkosa is így került fel hozzá.

„Bizonyos, hogy ismernie kellett a támadóját, máskülönben be sem juthatott volna még a házba sem, nemhogy a lakásba. Oda csak úgy lehet bemenni, ha beengedik az illetőt, az ablakokat és az ajtókat pedig rács védi. Zoltán egyedül élt, de gyakran láttunk megfordulni nála ismeretlen, ápolatlanabb embereket, akikkel együtt iszogatott. Nagyon sajnáljuk, mert ugyan magának való, de nagyon kedves ember volt – mondta az egyik lakástulaj­donos.

Gyilkosát azóta már ki is hallgatták és őrizetbe vették, emellett indítványozták előzetes letartóztatását is.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?