INSIDER

Kegyetlen gyilkosság: megölte a feleségét, majd ide rejtette a holttestet – hónapokig nem találtak rá

A nő el akarta hagyni, erre a férfi rátámadt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tíz év börtönnel sújtott egy élettársa megölésével vádolt férfit a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletével – közölte a bíróság honlapján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

Miután a férfi és felesége kapcsolata elhidegült, élettársak maradtak. Megállapodásuk szerint a nő a háztartást vezette, míg a férfi dolgozott és eltartotta kettőjüket. A férfi féltékeny volt élettársára és emiatt gyakran veszekedtek is: többször szidalmazta, fenyegette az asszonyt. Egy ilyen vita során 2019. augusztus 10-én a nő közölte a férfival, hogy el akarja hagyni. Erre a férfi egy zsineggel megfojtotta, holttestét egy félbehagyott ház alagsorában ásta el, és azt a látszatot keltette, mintha élettársa elköltözött volna tőle. Néhány hónappal később a nő eltűnéséről a lánya tett bejelentést, a holttestet 2019. november 27-én találták meg a rendőrök.

A büntetés kiszabásánál enyhítő körülmény volt, hogy a férfi büntetlen előéletű és megbánta tettét. A törvényszék csütörtökön emberölés miatt kimondta a bűnösségét és első fokon 10 év börtönre ítélte, amit a vádlott és védője tudomásul vett, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A büntetőper az ítélőtáblán folytatódik másodfokon – írja az MTI.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?