Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.11.24.

Gyurcsány programját hajtaná végre Márki-Zay Péter

A baloldal miniszterelnök-jelöltje, akár egy nyomulós porszívóügynök, igyekszik a választókra rásózni politikai programját. Nagy hangon dicséri portékáját, lyukat beszél az emberek hasába, pedig amit ígér, a 99 százalék megsarcolásáról szóló baloldali politika, ami 2010-ben már csúfosan megbukott. Márki-Zay azért nyomul, hogy a baloldal adó- és rezsi-emeléssel, a családok megsarcolásával járó programját rásózza a választókra.

A baloldali miniszterelnök-jelölt a nagy nyilvánosság előtt ugyan arról beszél, hogy a Fidesz–KDNP-kormány családtámogatási és adórendszerét változtatás nélkül megtartaná, ezzel szemben több nyilatkozata is arra utal, hogy a 2010 előtti baloldal politikáját hozná vissza adó- és rezsi-emelésekkel.

Fotó: Ripost7

Azzal ámít, hogy nem lesz adóemelés

Márki-Zay Péter egy október 31-ei Facebook-videójában a baloldali programokban megjelenő, ingatlanadóra vonatkozó kérdésre válaszolva kifejtette: „Semmilyen adóemelését nem támogatom, a Fidesz kihasználná ezt, és azonnal adóemelésről beszélne, úgyhogy egy ciklusig mindenki bírja ki, hogy nem lesz adóemelés, cserébe nemigen lesz adócsökkentés sem.”

A többkulcsos adórendszerről Márki-Zay szintén ebben a videóban kifejtette, hogy „a világ legtöbb országában progresszív jövedelemadó van, abszolút elfogadható számomra, de most meg akarjuk nyerni a választást”.

Tehát választási megfontolásból beszél arról, hogy nem emelnének adókat, de azt beismeri, hogy az Orbán-kormány adócsökkentésekre vonatkozó politikáját sem folytatná.

Márki-Zay kommunikációja ijesztően hasonlít a 2006-os országgyűlési kampány baloldali kommunikációjára. Gyurcsány Ferenc akkoriban átfogó, ötéves adócsökkentési reformot ígért, ehhez képest a választás után óriási mértékű megszorításokba kezdett az általa vezetett kabinet. Nem meglepő a hasonlóság, hiszen a Gyurcsány-párt egyik szakértője is elmondta, hogy a DK diktálja a feltételeket a baloldalon, s elemzők véleménye szerint is a hátország nélküli Márki-Zay Péternek nincs önálló mozgástere, mindenben Gyurcsány Ferenchez kell igazodnia.

De ez nem esik nehezére, hisz maga mondta az „elnök úrnak”: az a célja, hogy a DK legyen a parlament legerősebb pártja. Ez olyan mondat, ami után bármi, amit mond, hiteltelen, hiszen az „elnök úr”, mint egyszer bevallotta, párt- és elvtársaival hazudott éjjel-nappal, nem másért, minthogy megnyerjék a soron következő választásokat. Ez egyszer összejött, de azután következett a csúfos bukás, a rezsiárak brutális felemelése, a 13. havi nyugdíj eltörlése, a családtámogatások megkurtítása.

Illsuztráció: MTVA / Faludi Imre

Piaci áron megsokszorozódna a rezsi

A hódmezővásárhelyi polgármester folyamatosan támadja a rezsicsökkentést, a benzinár­stopot és a kormány szociális intézkedéseit. A baloldal miniszterelnök-jelötje felelőtlen lépésnek nevezte a rezsicsökkentést, amelynek szerinte káros hatása van a környezetvédelemre. Úgy vélekedett, az árakon keresztül kell takarékosságra ösztönözni a lakosságot.

„Igenis érezni kell az energiaár-növekedést, olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizeti meg az energia árát.„ A rezsi­csökkentést szerinte „könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”.

Azt is mondta: „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”. Arról nem tett említést, hogy egy magyar háztartás átlagosan havi kilencezer forintot költ villamos energiára és 13 ezer forintot földgázra, ez az összes kiadás 4 és 5 százalékát jelenti. Az elmúlt időszak emelkedő energiaárai miatt a piaci árszabás bevezetése a hatályos tarifákat októberben az áram esetében 2,6-szorosára, a földgáz esetében 3,2-szeresére növelte volna, ami egy mindkét terméket fogyasztó átlagos háztartásnak közel 44 ezer forintos többletköltséget jelentene. Az összesített havi kiadás ezekre havi 9 százalékról 26 százalékra növekedett volna. Összességében ha a baloldal elképzeléseinek megfelelően a világpiaci árak érvényesülnének Magyarországon is, az évi 400 ezer forinttal kerülne többe a háztartásoknak.

Vegyen kisebb autót, ha emelkedik a benzinár

Az sem tetszik neki, ha a kormány az üzemanyagárak befagyasztásával megakadályozza az árrobbanást. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a Greenpeace által tartott beszélgetésen úgy fogalmazott, hogy a benzin­árban semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak. Tehát Márki-Zay Péter nem lenne tekintettel a magyar emberek érdekeire, és nem tartja indokoltnak a benzinárak befagyasztását.

A kormány kormányrendeletben határozta meg, hogy legfeljebb 480 forint lehet a benzinutakon a 95-ös benzin és az alapgázolaj literenkénti ára (Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe)

Márki-Zay felelőtlennek tartaná az üzemanyagárak adójának csökkentését is. Még azt sem hajlandó elfogadni, hogy az állam a saját bevételei terhére védje az embereket, vagyis rá akarja szabadítani az energiaárakat a lakosságra. Szerinte van pofonegyszerű megoldása az üzemanyag-drágulásnak: akinek nagy autója van, az vegyen kisebbet, szálljanak be a kocsiba többen.

Jöjjenek bátran a migránsok, senkit nem bántanak

Márki-Zay a múlt héten kampányt indított, hogy beadja a magyaroknak: a migrációs fenyegetés humbug. Azt mondja, Soros György egy migránst sem hozott be, holott mind emlékszünk rá, amikor a milliárdos követelte az uniótól, hogy évente legalább egymilliót kell belőlük befogadni. Arra is emlékszünk, amikor a határainkat ostromolták szervezett módon az illegális migránsok, akik a határ előtt eldobták az útlevelüket, hogy szír menekültnek mondhassák magukat. Ezeket a technikákat pedig a Soros-féle NGO-k szórólapjairól tanulták.

Ezeket az akciókat tagadja le új kampányában Márki-Zay, aki nem győzi eleget hangoztatni: legyünk befogadó társadalom. Egy lakossági fórumon azt mondta: „A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál’ Istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna.”

Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója az okoskerítés mellett
(Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország)

A politikus kijelentéseinek ellentmondanak a terrorakciók: 2016-ban a tunéziai terrorista, Anis Amri vezette azt a halálkamiont, amellyel a berlini karácsonyi vásáron tizenegy embert halálra gázolt, 49-et pedig megsebesített. Az iszlamista merénylő 2011-ben illegálisan érkezett Európába, hamis papírokkal került Németországba. Párizsban pedig géppisztollyal és robbanószerrel felfegyverzett terroristák támadtak a járókelőkre és a vacsorázó, szórakozó emberekre 2015-ben. A merénylők 130 civilt gyilkoltak meg. Az elkövetők közül többen a 2015-ös migránsáradatot kihasználva érkeztek Európába. Egyébként a párizsi terrortámadás után Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: „Jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól.”

Az elrettentő példák dacára a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint nincs miért aggódni. Pedig 2015 óta is rendszeresek az iszlamista támadások Nyugat-Európában, a nemi erőszak, gyilkosságok, szélsőséges fenyegetések már a mindennapok részévé váltak a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlás következtében. Hat év alatt bebizonyosodott, a tömeges migráció kezelhetetlen, az integráció nem működik. Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt azonban továbbra is a baloldal régi jelszavait mondja fel: szerinte be kell fogadni a migránsokat, mert nem bántanak senkit.

Boldog jövőt ígér a milliárdos Bigével a háta mögött

A mai kiváltságosok köré berendezett ország helyett mindenkinek esélyt, mindenkinek jövőt, boldog életet kínáló hazát teremtünk. Itt az ideje, hogy új politikát építsünk, ami az ország 99 százalékának érdekeit képviseli a leggazdagabbak egy százaléka helyett – ezt állítja a 99 Mozgalom, amelybe saját korábbi közlése szerint Márki-Zay is belépett.

Hódmezővásárhely polgármestere ugyanakkor a hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel megvádolt baloldali oligarcha, Bige László támogatását is magáénak tudhatja.

Bige nyíltan vállalja, hogy az Orbán-kormány bukásában érdekelt, a demokrácia „visszaállítására” pedig egyedül Márki-Zay Pétert tartja alkalmasnak.

„Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez” – fogalmazott nemrég a baloldali oligarcha, egyúttal kijelentve azt is, hogy Hódmezővásárhely polgármesterének „annyit ad, amennyit kér.”

De senki ne higgye, hogy önzetlenül adná. A Márki-Zay mögé felsorakozó pénzemberek, politikusok, élükön Gyurcsány Ferenccel csak egyet szeretnének: hatalomra kerülni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

NATO-tagok fenyegették meg Magyarországot

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

mindmegette.hu

Így lesz gyönyörű és tekervényes a foszlós, ünnepi kakaós kalács

magyarnemzet.hu

Kiderültek a részletek Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről, ez van a rendőri jelentésben

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

mindmegette.hu

Megvan a titkos recept: ebből a tésztából készül minden az albán pékségekben!

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Ha erről lemaradsz nem látod többször: ekkor nézz fel az égre a különleges látványért

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Egy 39 éves nő megvert két kalauzt a vonaton, majd megharapott egy rendőrt

INSIDER

Hová lett a pénz? Csődben a város, Budapest baloldali vezetése a duplájára nőtt iparűzési adót is eltüntette

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik

INSIDER

"Senkinek sem kívánom ezt a fájdalmat" – horrorbaleset helyszínén történt újabb tragédia Csótnál

INSIDER

Mindenki erre várt már: hatalmas fordulat áll be időjárásunkban

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina