Létrehozva: 2021.04.01.

Gyurcsányék az emberek életét veszélyeztetik az oltásellenes uszítással

Hónapok óta tudatosan hergelnek a megoldást jelentő oltások ellen.

Amióta a vakcinák elkezdtek érkezni Magyarországra, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai a baloldali tanácsadók tudatosan hergelik az állampolgárokat az oltások ellen. Úgy érzik, minél hosszabb, hosszabb rosszabb a járvány, annál erősebb lesz az ellenzék.

Az Origo összeállításában jól látszik, mikor, hogyan kampányoltak az oltások ellen.

Tavaly novemberben a DK online konzultációt indított az orosz Szputnyik V, és a kínai Sinopharm oltóanyag ellen. A baloldali párt honlapján közzétettek egy kétkérdéses kérdőívet, amiben azt tudakolták az emberektől, hogy melyik vakcinát választanák, amennyiben úgy döntenek, hogy beoltatják magukat a vírus ellen.

A DK január közepén petíciót indított annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

„A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nem csak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat” – olvasható a felhívásban.

Pár nappal később ennél is tovább menve, témába vágó Facebook-posztjukban egyenesen a Sinopharm betiltását követelték.

A DK oltásellenes kampányának csúcspontjaként, Komáromi Zoltán a párt egészségügyi politikusa az Egyenes Beszéd február 25-ei adásában vitatatta, hogy bármilyen vakcina beadása is jobb annál, mintha megfertőződik az ember.

Pestszentlőrincen komoly tömegfelháborodás alakult ki, miután Szaniszló Sándor, DK-s polgármester egy posztban bejelentette, hogy a kerületből elszállítják a felhasználatlan kínai vakcinákat. Több száz kommentelő állította azt, hogy a baloldali városvezetés meg sem kérdezte őket, pedig gondolkodás nélkül elfogadták volna a Sinopharmot.

Mindeközben Magyarországra eddig 2 milliónál is több vakcina érkezett keletről. Ennek köszönhetőn a héten átlépte a 2 milliót a beoltottak száma.

Gyurcsány Ferencék előbb a Szputnyik V-vel kapcsolatban indítottak online konzultációt, majd a Sinopharm ellen kezdtek aláírásgyűjtésbe. A kínai oltóanyag kapcsán egészen odáig mentek el, hogy konkrétan annak a betiltását követelték.

A baloldal stratégiája az, hogy minél több embert elbizonytalanítsanak, ezáltal a magyar társadalom minél kisebb része oltsa be magát, mert azt akják, hogy az elhúzódó járvány okozta politikai és gazdasági hatások a kormányon csapódnának le. Egyértelmű, hogy már a jövő évi választásokra készülnek, és hatalom megszerzése érdekében már minden jóérzés kiveszett belőlük, az emberek gyászával is kampányolnának.

Erre lehet következtetni Nagy Attila Tibor a baloldali elemző szavaiból is, aki egy televíziós műsorban arról beszélt, hogy a baloldalnak célzott kampányt kellene folytatnia a járványban meghaltak hozzátartozóihoz, majd hogy egyértelműsítse, még ki is számolta, hogy ez hány embert jelent.

Amióta a vakcinák elkezdtek érkezni Magyarországra, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai a baloldali tanácsadó, Krekó Péter gondolatának megfelelően tudatosan bizonytalanságot próbáltak kelteni.

A kampány jegyében Barkóczi Balázs pártszóvivő tavaly novemberi online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy „a kormány ne végezzen emberkísérleteket a magyarokon a koronavírus elleni orosz vakcinával”. Azt is hozzátette, hogy „más országoknak esze ágában sincs saját polgárain kísérletezni az orosz készítménnyel”.

Arató Gergely, a baloldali párt frakcióvezető-helyettese januári sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy „fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínaivakcina-kampányt! A kutatások szerint a magyarok 1 százaléka választaná a kínai vakcinát”.

A baloldali párt kerületvezetői február 14-én azért tartottak sajtótájékoztatót, hogy bejelentsék, nem kérnek a keleti oltóanyagokból.

Gyurcsány Ferenc pártelnök is beszállt az oltásellenes kampányba,és még másfél hónappal ezelőtt is azon az állásponton volt, hogy az orosz és a kínai vakcina káros lehet.

„Nem az ellenzék csinál ebből egyébként politikát, Kína és Oroszország ezt használja politikára. (...) Én meg nem szeretném, hogy ha a magyar emberek ebben kísérleti nyúlként ott lennének. (...)” – árulta el február közepén, hogyan viszonyul a keleti oltóanyagokhoz

A Demokratikus Koalíció azzal is támadta a keleti oltóanyagokat, különösen a Sinopharmot, hogy az csökkenti az oltási kedvet. A baloldali párt februári 22-ei posztjában egyenesen azt írta, hogy „nem szabad az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával oltani, mert az láthatóan csökkenti az oltási kedvet”.

Nemcsak a DK, hanem a sokak által a párt ifjúsági szervezetének tartott Momentum is az orosz vakcinát támadta. Fekete-Győr András pártelnök egy korábbi videóüzenetében arra célozgatott, hogy a Keletről érkező oltóanyag megbízhatatlan. Emiatt arra kérte a kormány tagjait, hogy mindenki előtt oltassák be magukat a szerrel.

A DK január közepén petíciót indított annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

„A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nem csak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat” – olvasható a felhívásban

Majd pár nappal később ennél is tovább menve, témába vágó Facebook-posztjukban egyenesen a Sinopharm betiltását követelték. „Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat” – tiltakoztak az életmentő oltóanyag ellen.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szétplasztikáztatta magát, és teljesen lecsúszott az egykori gyönyörű szexszimbólum - drámai képek

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

Ez a helyesírási teszt garantáltan megizzaszt: okosabb vagy, mint egy ötödikes?

mandiner.hu

Béketárgyalás vádjában bűnösnek találtatott

ripost.hu

Sokan lemondanak róla, Hosszú Katinka így juthat ki az olimpiára

mandiner.hu

Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

travelo.hu

Egyre csak süllyed a tengerbe a világ legegyedibb repülőtere

ripost.hu

Négy csillagjegy, akikre bármikor számíthatsz

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Még több riasztást kapott az ország, erre az időjárásra senki nem számított!

INSIDER

Dől a füst: felcsaptak a lángok Budapesten, kigyulladt egy tízemeletes

INSIDER

A fagyok is visszatérhetnek: drasztikus lehűléssel ér véget az áprilisi nyár

INSIDER

Borzalom Kiskunhalason: lángoló ruhában ült az ágyán a nyugdíjas asztalos, döbbenet, hogyan mentették meg az életét