INSIDER

„Ha akarod, leszek a párod„- az interneten csapott le a 12 éves fiúra a pedofil

A szülők vadászták le a zaklatót.
  • Szerző: Ripost

Pedofilgyanús férfi bukkant fel az egyik, a gyerekek által leginkább kedvelt közösségi oldalon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ikonikusnak számító Star Wars-filmek egyik rajongói oldalán tört ki a szülők között a pánik, miután egy fiatal férfi felháborító üzenetekkel bombázott egy kisfiút. Szerencsére a gyerek azonnal a szüleihez fordult, az apuka pedig nem habozott, cselekedett.

Az apa írt a csoportot kezelő adminnak, majd figyelmeztette a közösséget is, hogy egy pedofil próbál a gyanútlan gyerekek bizalmába férkőzni.

Az adminisztrátorok azonnal kitették a csoportból a férfit, a gyereknek írt üzenetet bizonyítékként használták. A zaklató többek között olyanokat üzent a gyereknek: „ha akarod, leszek a párod”.

Elképesztő, hogy a 19 éves férfi még akkor is tovább próbálkozott, amikor a 12 éves fiú felhívta a figyelmét arra, hogy ő sokkal fiatalabb nála.

„Álmomban nem gondoltam, hogy a gyerekemet egy ilyen ártatlannak tűnő csoportban bármilyen sérelem érheti. Ez idáig úgy gondoltam, a pedofilok nem ilyen, speciális csoportokban bukkannak fel, hanem ahol a tagokról sokkal több minden kiderül, vagy valamennyire látszik az arca. Mivel az oldal üzemeltetői gyorsan cselekedtek, egyelőre nem fosztjuk meg a gyerekeket az egyik legkedvesebb szórakozásuktól. Megfogadtuk azonban, hogy ettől kezdve még az eddiginél is jobban figyelünk rájuk„fakadt ki egy édesapa a Blikknek, akinek két fia is benne van a rajongói csoportban.

Hiába léptek azonnal az adminok, félő, hogy a tiltás ellenére egy másik csoportban most is gyerekekre vadászik a pedofil. A szakemberek már évek óta kongatják a vészharangokat, minden létező fórumon próbálják a gyerekek és a szülők figyelmét is felhívni a biztonságos és felelősségteljes internethasználatra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?