INSIDER

Ha regisztrált, már bármikor behívhatják oltásra!

Már 4 millió 326 ezer fölé nőtt a koronavírus elleni védőoltásra regisztrálók száma. Most már bármikor csöröghet annak a telefonja, aki jelentkezett az oltásra.
  • Szerző: Ripost

Május végéig befejeződhet minden regisztrált oltása. Hans Kluge, a WHO (Egészségügyi Világszervezet) európai regionális igazgatója azt mondta, Magyarországon az átoltottság jóval az európai átlag felett alakul.

regisztrált

Folyamatosan zajlik az oltás hazánkban Fotó: MTI/Mónus Márton

Olvasói beszámolók szerint, azokat, akik az Erodium Covid rendszerben is regisztráltak, már bármikor felhívhatják az időponttal, hogy mikor kell háziorvosukhoz vagy az oltópontra menniük.

A regisztráltakat értesítik róla, hogy milyen oltás maradt pluszban, és kérik-e azt, amennyiben pedig megfelel nekik az a fajta vakcina, már kapják is az időpontot.

Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta, szombaton 600 ezer adag vakcina jön Kínából, ami a világjárvány kezdete óta a legnagyobb egyszeri szállítási mennyiség. A jövő hét elején Oroszországból 280 ezer második komponensű Szputnyik oltóanyag érkezik.

Az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Az oltás felgyorsítása érdekében 70.000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára. Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontoljuk az általános kiterjesztését a regisztráltakra.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?