INSIDER

Háború lesz: újra ellepték a kirándulók a közkedvelt helyeket

Rengetegen sajátosan értelmezik a „maradj otthont”, a kedvelt kirándulóhelyeket szombaton ismét tömegesen lepték el az emberek. A helyiek eddig csak könyörögtek, de most már kezdik megelégelni a hordákat.
  • Szerző: Ripost

A hétvége első felében alulteljesítettek a magyarok otthon maradásban. Újra elözönlötték az internetet az elkeseredett vagy felháborodott posztok a kedveltebb kirándulóhelyek helyi, állandó lakosaitól.

Zebegényben már két héttel ezelőtt egy táblával próbálták figyelmeztetni a hozzájuk kirándulókat, hogy a koronavírus-járvány idején nem látják szívesen őket, de mindhiába. „Méltán lenyűgöző volt a számomra, hogy kirándulók tucatjai, kik autókkal, vonatokkal, bringákkal, gyalogosan érkeztek és tiszteletüket tették Zebegényben. Kb. 80%-uk szájmaszk nélkül. Voltak olyan kirándulók, akik szájmaszkkal és védőkesztyűvel átmasíroztak a településen és az erdőket vették azonnal be. Ez utóbbival nincs is talán probléma” – került ki Zebegény hivatalos Facebook-oldalára egy poszt szombat dél körül.

Dömös, a 10-es út szintén elesett, Szentendrén is táblával próbálják visszatartani a kirándulókat, de úgy tűnik, a várva várt tavasz feledteti az emberekkel a veszélyhelyzeteket.

Pedig a kijárási korlátozás mindenki számára egyértelmű lehetne: bár engedélyezik a szabadban való sportolást, külön kérik a tömegek elkerülését, és ajánlásban fogalmazták meg a másfél-két méteres távolságtartást. Ezeken a kirándulóhelyeken ez egyáltalán nem valósul meg, ráadásul a helyiek, akik esetleg kimennének saját kertjükbe, mindössze méterekre kerülnek a napsütésre vágyó hordáktól.

A járvány lassítása érdekében továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy maradjanak otthon. A béke érdekében is ez lenne a tanácsos, a helyiek már hetek óta próbálkoznak tábláikkal, Kisorosziban azonban már múlt héten azt ígérték: tettlegességig fog fajulni a dolog, ha továbbra is ellepik őket a kirándulók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?