INSIDER

Halál, rüh és koronavírus a Fővárosi Önkormányzat idősotthonában

Egy sürgősségi kórház alkalmazottja szerint a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthona napokon át nem tájékoztatta őket arról, hogy a hozzájuk más problémákkal küldött lakók valójában egy koronavírus-járvánnyal erősen fertőzött intézményből érkeznek.
  • Szerző: Ripost

Pénteken derült ki, hogy a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában megjelent a koronavírus. A mandiner.hu információi szerint az idősotthon 64 földszinti lakója már napok óta karanténban van, egy asszony pedig elhunyt, miközben Karácsony Gergely csupán 5 igazolt esetről és 13 potenciális megbetegedésről tájékoztatta a közvéleményt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

mandiner.hu

A járványt eltitkolta az idősotthon a lakókat ápoló kórház elől, a sürgősségi kórház alkalmazottja szerint ez veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit. Azért is elképesztő az idősotthon eljárása, hiszen az onnan hozzájuk küldött lakó a mentőstől kezdve mintegy húsz kórházi alkalmazottal érintkezett szorosan, ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy a vírus a betegek útján bejusson az egészségügyi intézménybe.

Karácsony ráadásul a betegeket ápoló kórházakra kenné a felelősséget: „Fontos tudni az idősotthonok kapcsán, hogy a látogatási tilalom ellenére, a bentlakó idős emberek rendszeresen kerülnek kórházba, és nagyon sokszor úgy kerülnek vissza az otthonokba, hogy nem végezték el velük a koronavírus-tesztet.” Ez úgy tűnhet, mintha a főpolgármester a kórházakra hárítaná a felelősséget az idősotthoni lakók megfertőződése kapcsán, holott éppen az idősotthon veszélyezteti a kórházat és ezzel az ottani egészségügyi alkalmazottakat, illetve pácienseket.

Az idősotthonról ráadásul az is kiderült, hogy hónapok óta terjed az intézmény falai között a rühfertőzés, az intézménybe küldött beteg 70-80 százaléka ebben szenved.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?