INSIDER

Halálba vitte menyasszonyát a magyar férfi, ezt tette az utolsó pillanatban

Hiába próbált megállni, ez már nem sikerült a vonat előtt, így nemcsak a 27 éves sofőr, hanem menyasszonya is szörnyethalt Debrecenben.
  • Szerző: Ripost

Még mindig nem tudni, hogy emberi figyelmetlenség, vagy netán műszaki hiba okozta-e két fiatal halálát Magyarország születésnapján.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint arról a is beszámolt, augusztus 20-án egy személyautó haladt Debrecenben a városból kifelé. A Balmazújvárosi úti vasúti átjáróban aztán bekövetkezett a tragédia. Egy érkező vonat elcsapta az autót. A 27 éves sofőr és két évvel fiatalabb menyasszonya szörnyethalt.

A Tények szombati adásából kiderült, hogy talán a sofőr hibázhatott.

Fotó: HAON.hu

„A gépkocsivezető annak ellenére hajtott a sínekre, hogy a félkarú sorompót már leengedték és a lámpa is jól működött„ – nyilatkozta a TV2 hírműsorában Biber Anett, a MÁV szóvivője.

Mint kiderült, a mozdonyvezető is azonnal fékezett, de már képtelen volt megállítani a hatalmas tömegű járművet, amely több mint 100 méteren át tolta a kocsit.

A Tények műsorából kiderült, hogy az egyik áldozat, a 27 éves sofőr Létavértesen lakott, ám a helyieket annyira megrázta a tragédia, hogy nem akartak nyilatkozni.

Mivel a műsorban elhangzottak szerint az úton féknyomokat találtak, a 27 éves vőlegény valószínűleg az utolsó pillanatokban még fékezni próbált, azonban ez már nem mentette meg a párt.

Vajon mit mond a KRESZ a vasúti átjárók megközelítéséről?

„A vasúti átjárót úgy kell megközelíteni – akkor is ha beláthatatlan – , hogy bármikor meg tudjunk állni„ – mondta a Tényeknek Horváth László oktató.

Arról, hogy emberi mulasztás, vagy netán műszaki hiba történt-e, a folyamatban lévő vizsgálatok fognak dönteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?