Létrehozva: 2021.09.07.

Halász: Magyarország nem kér az illegális bevándorlásból!

A baloldalt a Fidesz által indított „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” aláírásgyűjtéssel kell újra emlékeztetni arra, hogy Magyarország nem kér az illegális bevándorlásból – közölte a Fidesz-frakció szóvivője sajtótájékoztatón kedden Debrecenben.

Halász János a helyi aláírásgyűjtő helyszínen emlékeztetett, Gyurcsány Ferencék álproblémának nevezve a migrációt elmentek az ország déli határára, hogy átvágják a kerítést és Brüsszelbe jártak és járnak „besározni Magyarországot”.

A kormánypárti politikus kifejtette, Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének véleménye szerint Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat, Karácsony Gergely pedig a 2018-as kampányban beszélt arról, hogy a migránsokat nem használt lakásokba telepítné. Sőt, Budapest főpolgármestere nemrégiben egy német lapnak azt mondta, ők továbbra is bevándorláspártiak, csak Magyarországon ezzel nem lehet kampányolni – idézte fel Halász János.

Az a helyzet, hogy nem változtak semmit, ezért nagyon fontos, hogy üzenjük meg nekik újra, a magyarok nem kérnek a bevándorlásból – hangoztatta a Fidesz-frakció szóvivője, megjegyezve, a magyarok egyszer már népszavazáson is elmondták, hogy nincs szükségük az illegális migrációra.

Homorúdnál tizennyolc, Szegednél huszonnyolc migránst fogtak el éjjel, illetve a hajnali órákban – írta honlapján a rendőrség. Apostagnál egy embercsempészt is elfogtak, aki hét illegális bevándorlót szállított. A migránscsoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárást indítottak. Homorúdnál tizennyolc illegális migránst tartóztattak fel, akik szomáliai, szír és iraki állampolgároknak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni. A csoportot a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Apostagnál egy szerb rendszámú autót ellenőriztek hajnalban; az autóban a spanyol sofőrön kívül hét migráns volt, akik szír állampolgároknak vallották magukat, de nekik sem voltak papírjaik. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene. Szegednél huszonnégy migránst fogtak el, akik afgán és szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsokat meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Özönlenek a migránsok Magyarország felé a balkáni útvonalon. Egyetlen nap alatt csaknem ötszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök. A migránsok egyre nagyobb csoportokban érkeznek, az elmúlt napokban szinte megrohamozták a magyar határt. Csütörtök délelőtt például Bács-Kiskun megyében rövid idő alatt egy 19 és egy 27 fős csoportot állítottak meg. A határ szerbiai oldalán az M1 stábja találkozott olyan bevándorlóval, aki már legalább hétszer próbálkozott, de azt mondja, nem adja fel – hangzott el az M1 Híradójában. Éjfél után például 18 szomáliai, szír és iraki migránst fogtak el Homorúd térségében. Ásotthalomnál pedig 24 illegális bevándorlót tartóztattak fel. Még este Gyálaréten 28 határsértőt fogtak el a honvédekkel közösen a rendőrök. A nyomás délelőtt sem enyhült: Katymárnál 46 illegális migránst fogtak el, Mórhalaomnál pedig egy 13 fős, magát afgánnak valló csoporttal szemben intézkedtek a rendőrök.

Közben az embercsempészek aktivitása is emelkedik.

Hajnalban Győr mellett fogtak el az M1-es autópályán egy 17 éves szerb csempészt, az autójában 10 szírrel, az M9-esen pedig egy 12 külföldit szállító bolgár-török párosra csaptak le a rendőrök. Egy moldáv férfi pedig 21 migránssal a raktérben hajtott árokba menekülés közben. Ez csak néhány az elmúlt órák elfogásai közül, ugyanis csak szerdán 477 alkalommal kellett intézkedni migránsok és az embercsempészek miatt. Tömegesen torlódnak a migránsok a déli határzár szerb oldalán és csoportokban próbálnak Magyarországra jutni – számolt be az M1 tudósítója. „Legalább hétszer próbálkoztam már, de eddig mindig elfogtak. Azért jöttem most Szerbiába, mert innen akár Szlovénia, de Románia felől is megpróbálhatok Magyarországra jutni” – közölte az M1-el egy tunéziai migráns, aki két éve él a Balkánon. Azt mondta, kivárja a megfelelő alkalmat és Magyarországra szökik. Az illegális bevándorlók többsége korábban szírnek, most már inkább afgánnak vallja magát. „Mindannyian Németországba tartunk. Tudják, Afganisztánban most nagyon rossz a helyzet. A tálibok átvették a hatalmat” – mondta egy afgán férfi. Közben a migránsáradat miatt élhetetlenné válik a környék. Sok idős csak akkor megy utcára Kelebián, ha muszáj. A helyiek szerint semmit és senkit sem tisztelnek a migránsok.

A szőlőkben és gyümölcsösökben is sokszor letarolják a termést, vagy szemetet hagynak maguk után, de a helyiekkel is összetűzésbe kerülnek.

Egyre több EU-s tagállam vezetője szigorítana a migrációs törvényeken, de még mindig vannak, akik a bevándorlás pártján állnak ”– fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en. Bakondi György hangsúlyozta: ez pedig meghívólevél lehet az útba indulóknak. „Liberális, baloldali pártkörnyezetből politikusok, de időnként az Európai Unió egyes megnyilatkozásai is kétségtelenül bátorítólag hatnak az útba indulást tervezőkre, például Afganisztánból, ha azt hallják, hogy tulajdonképpen okmányok nélkül, tulajdonképpen mindenfajta papírok nélkül odamegyünk, akkor ott teljes ellátásban részesülünk és kiváló feltételekkel élhetjük az életünket. Sokkal jobb körülmények között, mint amiben itthon vagyunk” – fejtette ki a főtanácsadó. Augusztus végéig több mint 65 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel a határzárnál, ami háromszor annyi, mint a tavalyi év azonos időszakában. És ahogy a határsértők, úgy az embercsempészek is egyre aktívabbak: idén már jóval több mint 600-at fogtak el.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Létezik a bolondok aranya, most új aranyláz törhet ki miatta

origo.hu

Borzasztó felfedezés: megtalálták az első vámpírbaktériumokat, embervért esznek

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

origo.hu

Brutálisan összeverték az utcán a TV2 sztárját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra

INSIDER

Járványveszély: a kormány megvédi a perrel támadott gyermekorvosokat

INSIDER

Úgy szálltak ki, mint egy tankból: gyermekes apuka karambolozott Érden - Fotók

INSIDER

Hajrá, magyarok! Országjárásba kezdenek a jövő sportsikerei érdekében