INSIDER

Halottak napja: erre kell figyelni az operatív törzs szerint

Az operatív törzs megtartotta pénteki sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb információkat közölték.
  • Szerző: Ripost

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára elmondta, hogy Magyarország több mint 1 millió elvégzett tesztnél tart. Fizetnie csak annak kell, aki saját maga dönt úgy, hogy letesztelteti magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta, hogy mindenszentek és a halottak napján azt kérik, hogy akik tüneteket észlel magán, ne menjen a temetőbe, otthon gyújtson gyertyát. Kerülni kell a zsúfolt helyeket, érdemes kevéssé frekventált időpontba a temetőbe menni, ha kell, akkor szabadtéren is érdemes maszkot viselni.

A temetők fenntartóitól azt kérik, hogy fokozottan takarítsák és fertőtlenítsék a sírkerteket.

Kiss Róbert, rendőr alezredes ismertette, hogy hétfőtől szigorodnak a maszkviselési szabályok a magyar emberek érdekében. Kiemelte, hogy hétvégén rendőrök lesznek a temetők környékén. A magyar rendőrség felkészült ezeknek a feladatoknak az ellátására – mondta.

A teljes határzárat november 30-ig meghosszabbította a kormány, 128 határátlépési pont közül tíz helyen engedik a tranzitforgalmat, a teherforgalmat pedig öt átkelőn.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?