INSIDER

Támadják a vírustagadók a nemzeti konzultációt

A vírustagadók a nemzeti konzultációt több fronton támadják: hamis konzultációt indítottak és bírálják a kormány által indított nemzeti konzultációt.
  • Szerző: Ripost

A nemzeti konzultáció helyett hamis konzultáció terjed a vírustagadók között, annak a kitöltésére buzdítanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint ahogy azt a megírta, hamis konzultáció indult el az interneten a hét elején, a nemzetikonzultacio.online oldalon, amelynek semmi köze nincs a kormány által elindított konzultációhoz, a gyanú Gődényre terelődött. Azt az adathalász oldalt akkor leállították és nyomozást indítottak. Szerdán azonban újabb platformon indították újra a hamis konzultációt.

Gődény György

Gődény Görgy Fotó: Facebook

Gődény még rárakott egy lapáttal csütörtök este. Nem csak a hamis konzultációra buzdít, de bírálja is a kormány hivatalos konzultációját.

Élő bejelentkezésben hasonlította össze a vírustagadó, maszkellenes patikus a két konzultációt.

„Nem tudom, hogy mi célt szolgál a nemzeti konzultáció, hogy valójában kiváncsiak-e arra, hogy mi mit akarunk„ – mondja. Majd azt állítja, hogy irányítják a válaszadást, így nem tud tükröződni az emberek valódi véleménye. „Tele van a hócipőnk azzal, hogy azt kérdezik, hogy hogyan nyissunk. A járványügyi adatok nem bizonyítják azt, hogy nekünk zárva kell maradnunk” - szítja a kedélyeket Gődény akkor, amikor megint drámaian emelkedett a betegek és az elhunytak száma. Azt, hogy az emberek nagy rendezvényekre esetleg csak igazolvánnyal mehetnek majd be – erről szól az egyik kérdés -. egyenesen diszkriminációnak nevezi.

Elindult az újraindításról szóló konzultáció!

Az igazi kérdőívet a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak.

Egyre többen mondják el a véleményüket az újraindításról szóló konzultációban. Szombat reggelig már több, mint 200 ezren töltötték ki az online kérdőívet. Az oltási programmal hazánk új szakaszba lépett, és ez lehetővé teszi, hogy elinduljon a párbeszéd az újraindítás lehetőségeiről. Ez függ a járványügyi helyzettől is, ám az elmúlt hónapok bizonyították, hogy azok a hatékony intézkedések, amelyeket a magyar többsége is támogat. A konzultáció ebben nyújt segítséget. Közben az oltásra regisztrálók száma is folyamatosan emelkedik, már 2 millió 265 ezren jelezték, hogy élni szeretnének a lehetőséggel.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma felfutóban van, ezért az embereknek átgondoltan, nem indulatból kell dönteniük az oltásról, hiszen az életükbe is belekerülhet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mindenkit arra kérek, hogy regisztráljon, jelentkezzen, menjen be, oltassa be magát, ha lehet, fogadja el azt, amit éppen kínálnak neki„ – mondta.
A kormányfő arról is beszélt, hogy az újraindításról szóló konzultációt egy nap alatt 120 ezren töltötték ki. Hangsúlyozta: az újraindításról szóló döntések felelőssége is természetesen a kormányé, de az a jó döntés, amelybe minél több embert vonnak be.
”Ha a harmadik hullámot le tudjuk törni, akkor jöhet az újraindítás„ – jelentette ki Orbán Viktor.

Az EU tagállamai közül ma Magyarországon van a legtöbb, oltásra alkalmas vakcina.

Elmondta továbbá, hogy az EU tagállamai közül ma Magyarországon van a legtöbb, oltásra alkalmas vakcina. Ezzel kapcsolatban megismételte: Magyarországon egy hozzá hasonló méretű államhoz képest májusra 3,5 millióval több embert fognak beoltani, mert ”mi nemcsak az uniós, egyébként akadozó vakcinaellátásra támaszkodunk, hanem saját beszerzési forrásokat is működtetünk„.

Kifejtette: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már novemberben jelezte, ”vakcinaverseny„ lesz a világban, ezért javasolta, hogy Magyarország világszerte tárgyaljon, hogy a fellépő vakcinahiány ellenére itt biztosan legyen elég oltóanyag. Ezért kezdtek tárgyalni az oroszokkal és a kínaiakkal – mondta, megjegyezve: az nem nagyon érdekli, mit szólnak ehhez a többiek, mert egy lépéssel mindig előttük kell menni.
Rámutatott, ”most már a németektől kezdve mindenki„ az orosz vakcina befogadásán dolgozik, és arra számít, eljön a pillanat, amikor majd a kínain is dolgozni fognak, ”legyünk ebben biztosak„.
Arra a kérdésre, mikortól lehet használni majd Magyarországon a kínai vakcinát, a kormányfő azt felelte: Müller Cecília országos tisztifőorvostól azt a választ kapta, ”jól halad„.

Veszélyes pillanatban vagyunk, meredeken emelkednek a koronavírus-járvány számai.

A rádióműsorban Orbán Viktor kiemelte ugyanakkor, hogy ”egy nagyon veszélyes pillanatban vagyunk„, meredeken emelkednek a koronavírus-járvány számai, a tendencia különösen rossz.
Az új koronavírus-adatokat ismertetve kifejtette: az új fertőzöttek száma 3093, 110-en elhunytak – az ő átlagéletkoruk 75,6 év -, a kórházban lévők száma is folyamatosan nő, jelenleg 4024-en vannak, lélegeztetőgépen pedig 352-en.
”Az dönti el a sorsunkat„, hogy a beoltottak vagy a harmadik hullám görbéje lesz gyorsabb: ha az oltások gyorsabbak lesznek és többen kérik, akkor ”életeket nyerünk„, ha viszont a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, ”életeket veszítünk„ – fogalmazott a kormányfő.
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyar egészségügy kiválóan vizsgázott az elmúlt egy évben, kivételesen erős, rengeteg embert megmentett, és most is bírni fogja a terhelést.
Hozzátette, nagyok a tartalékok, ha most hirtelen 20 ezer embernek kellene koronavírus-megbetegedés miatt kórházi ellátást biztosítani, akkor erre ”képesek lennénk„.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?