INSIDER

Háromemeletnyi zuhanást élt túl a pécsi nő

Nyomorékként is szerettek majd? - kérdezte szeretteitől Mikó Alexandra, akit ablakpucolás közben ért a szörnyû baleset. Bár túlélte a zuhanást a harmadik emeletről, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egész hátralévő életét újra kell terveznie.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy csapásra minden megváltozott a 25 éves Mikó Alexandra életében. A pécsi nő ablaktisztítás közben zuhant ki a Lánc utca 8. szám alatti társasház harmadik emeletéről. Bár túlélte a sokméternyi esést, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A szörnyű esetről az intenzív osztályra került nő húga, Vivien mesélt a %%-nak.


"A nővérem, Szandi, a szerelmével, Richárddal, akivel fél éve alkotnak egy párt, úgy döntött, hogy kitakarítanak. S ha már nekikezdtek, megcsinálja az ablakot is… Mindössze egy pillanat műve volt az egész, Szandi kizuhant az ablakon. Hiába sietett a segítségére a barátja, már késő volt. Richárd persze azonnal hívta a mentőket, akik perceken belül megérkeztek és kórházba vitték a nővéremet" – eleveníti fel a történteket a szerencsétlenül járt nő húga.  Majd így folytatja:
 

"Sikerült megmenteni az életét, az állapota javul. A gerince és több nyakcsigolyája is eltört, utóbbiakat már megműtötték. A zuhanás következtében a lépe, a tüdeje, illetve a mája is megsérült, ráadásul a keze is alig mozog, csak az ujjait érzi, ám képtelen mozgatni azokat. Az agya viszont szerencsére nem sérült meg! Segítséggel tud beszélni, enni és inni is…"

"Ugyanakkor az orvosok szerint soha többé nem tud majd járni, deréktól lefelé ugyanis semmit sem érez"– árulja el a drámai hírt Vivien.


A szörnyű baleset komoly változásokat hozott magával. Alexandra legutóbb egy étteremben dolgozott konyhai kisegítőként, ám ezt a munkáját kénytelen lesz feladni. A párja teljesen kikészült, azóta haza se tudott menni, szinte állandóan a kórházban van a szerelmével.

"Szeretnének együtt maradni, de Szandi képtelen visszatérni abba a lakásba, így a költözés elkerülhetetlen lesz. Szerencsére mehetnek az egyik testvérünkhöz a Baranya megyei Birjánba" – vázolja a jövőt a lánytestvér...

 

Kíváncsi vagy, Szandi miket mondott az őt meglátogató szeretteinek, a kórházban? Szeretnéd tudni, hogy kerülhetőek el az ilyen típusú balesetek? A válaszokért keresd a hétfői %% napilapot az újságárusoknál!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?