INSIDER

Háromszor mondták le az esküvőt Alexandráék a vírus miatt – így lehet biztonságos a lakodalom

Alexandra és Pál harmadik nekifutásra mondta ki a boldogító igent, de a lagzit így is lemondták. Íme néhány tanács azoknak, akik esküvőre készülnek.
  • Szerző: Ripost

Javában tart az esküvőszezon – már csak azért is, mert tavasszal, az első hullám alatt ezrek szervezték át az esküvőjüket őszre. Közben megérkezett a második hullám, ami ismét komoly fejtörést okoz a házasság előtt állóknak. Alexandra és Pál hét év után döntöttek úgy, hogy idén májusban összeházasodnak, ám erről le kellett mondaniuk, nem merték bevállalni a költségeket.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„A lagzit szeptemberre tettük át, de most minden eddiginél súlyosabb a helyzet, nem biztos, hogy mindenki jó szívvel jött volna el. Ráadásul vannak a családban idősek, akiket szintén szeretnénk biztonságban tudni. Emiatt a lagzit újra lemondtuk, és áttettük jövő tavaszra. Közben viszont megtudtam, hogy babát várok. Pál márciusban fog születni, ami miatt jövő tavasszal megint csak halasztanunk kell a lakodalmat. A párom végül azt mondta, most már ha törik, ha szakad, elvesz valahogy. Így végül a polgári szertartást szűk családi körben, szabadtéren megtartottuk. Mivel a menyasszonyi ruhát már év elején megvettem, nem volt kérdés, hogy felveszem. Ezzel teljesült az álmom„ – mesélte boldogan a Metropolnak Alexandra, aki párjával együtt babaváró támogatást is szeretne felvenni.

Így lehet biztonságos az esküvő és a lakodalom

A koronavirus.gov.hu oldalon jó pár tanácsot összegyűjtöttek a szakemberek, hogy hogyan lehet igazán biztonságos a nagy nap. Többek között:

  • Olyan helyszínt kell választani, ahol betartható a 1,5 méteres védőtávolság és időjárás függvényében javasolják a szabadtéri esküvőt
  • Csak egészséges személyek menjenek el
  • Legyen több bejárat, hogy ne legyen tömeg érkezéskor
    Kerüljük a sorbanállást: pl. az üdvözlő italokat érdemes az ülőhelyre készíteni, nem érkezéskor felszolgálni
  • Gyakran mossunk kezet szappannal vagy használjunk kézfertőtlenítőt
  • Tartsuk a köhögési etikettet (papír zsebkendő használata, vagy könyökhajlatba köhögés, tüsszentés)
  • Kerüljük a hagyományos üdvözlési formákat (kézfogás, pacsi, puszi stb)
  • Egy asztalnál lehetőleg ugyanazon család tagjai üljenek

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?