INSIDER

Hatalmas a harc a tévék között, nyerésre áll a TV2

Másfél év alatt óriásit változott a csatorna, így sikerült elképesztő sikereket elérniük.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Másfél évvel azután, hogy Andy Vajna lett a TV2 tulajdonosa, a csatorna átvételekor még nehéz helyzetben levő TV2 csoport ledolgozta óriási hátrányát és utolérte az RTL-csoportot. Augusztusra a főadó, vagyis a TV2 megelőzte az RTL Klubot – ez derül ki a nézettségméréssel foglalkozó AGB Nielsen adataiból. Korábban a TV2 csoport 10 százalékpontos hátrányban volt a teljes lakosságot nézve az RTL csoporttal szemben, most mindkét cég 21 százalékon áll.

Egyre szorosabb a verseny a két nagy kereskedelmi csatorna között. A TV2 főműsoridős napi átlagos nézőszáma a teljes lakosságban közel 73 ezer fővel nőtt augusztus 28-ról szeptember 6-ra, míg az RTL-é több, mint 31 ezerrel csökkent.

A teljes lakosságban jól láthatóan csökken a Survivor nézőszáma, a délutáni műsorsávban a TV2-n látható Fatmagül több nézőt ültetett a képernyők elé, mint az RTL realityje. A leglátványosabb különbség múlt pénteken volt, ekkor a teljes lakosságban közel 50 ezerrel többen nézték a délután futó török sorozatot, mint a főműsoridőben túlélni próbálkozó RTL-es játékosokat.

A Séfek Séfe izgalmai is fokozódnak, a válogató adásokat követően már a felkészítő tábor epizódok, majd jövő héttől a csapatversenyek következnek, ennek köszönhetően mindhárom kiemelt korcsoportban a szeptember 6-i adás volt az eddigi legnézettebb.

Az Origo cikke szerint a Tények is folyamatosan dolgozza le az örökölt hátrányt, augusztusban már fej-fej mellett állt az RTL Híradóval.

Andy Vajna 2016 januárjában vette meg a TV2-t, akkor lett a csoport tulajdonosa. Vezérigazgatónak Dirk Gerkenst nevezte ki. 2016 elején Kökény-Szalai Vivient nevezték ki hírigazgatónak, és a vezetése alatt nőtt a Tények nézettsége. A kábelcsatornákat tekintve pedig a TV2 másfél év alatt megháromszorozta a nézői számát. Négy százalékról a teljes lakosságot nézve 11-re emelkedett.

címkék:
És ezeket olvastad már?