INSIDER

Hatalmas bébi-bumm a szülinapos állatkertben

A hangyászoknál, flamingóknál, mókusmajmoknál, de még a tevéknél is születtek kölykök az éppen születésnapját ünneplő Fővárosi Állat- és Növénykertben. A jeles alkalom apropóján rengetegen látogattak ki vasárnap az állatkertbe.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap ünnepelte 154. születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert. Talán kevesen gondolnák, hogy ez a világ egyik legnagyobb múlttal büszkélkedő állatkertje, ahol több mint 300 növény- és 900 állatfaj él. A kellemes, meleg időben vasárnap nagyon sok kisgyermekes család látogatott el ide, hogy megcsodálhassák az új lakókat is, melyek az utóbbi pár hónapban születtek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rengetegen voltak kíváncsiak például az egy hónapos hangyászkölyökre, melynek a nevét szavazással döntötték el.

Hangyászok (Fotó: Ripost)

„Az állatkert közösségi oldalán bárki szavazhatott, három nap alatt mintegy ötezren tették ezt meg. Három lehetőség kínálkozott, a Guba, a Strudli és a Zserbó. Végül a Guba név lett a befutó, a voksok 52,6 százalékával” – mondta a -nak Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője, aki azt is elárulta, hogy amióta a sörényes hangyászaik rendszeresen szaporodnak, hagyománnyá vált, hogy valamilyen édességről nevezik el a kicsiket.

Fotó: Ripost

Hanga Zoltán arról is beszélt, hogy a látogatók két legnagyobb kedvence Guba, illetve Arun, a 2,5 éves kiselefánt.

Fotó: Ripost

„Nagyon szeretik a látogatók, hiszen hiába 2,5 éves, ő még a felnőtt elefántokhoz képes kicsi. A neve egyébként Hajnalt jelent” – tette hozzá a szóvivő, aki örömmel újságolta azt is, hogy egyebek mellett a mókusmajmoknál, a flamingóknál, a prérikutyáknál is születtek kis állatok az utóbbi időben, sőt a látogatók egy kis tevecsikót is megnézhetnek a rengeteg állat között.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?