INSIDER

Hatalmas fordulat a szekszárdi gyermekgyilkosság ügyében

Ahogyan azt a Ripost elsőként megírta, egy gyermeket idén tavasszal agyonvertek egy térkővel, amin három DNS-mintát is találtak a szakértők. A család szerint van még egy gyilkos, ám a bíróság most azt állítja: az idegen minta az egyik helyszínelőé is lehetett.

Újabb bizarr és váratlan fordulatra derült fény a március 8-án Szekszárdon meggyilkolt 6 éves kis Leonetta ügyében. Információink szerint a nyomozóhatóság hónapokon keresztül vizsgálta a patakparton meggyilkolt kislány közelében talált térkövet. A kő vélhetőleg a patak töltésén akadt a tettes kezébe, amivel később szemből mért több erős ütést is a gyermekre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A tárgyon megtalálták a gyermek és a gyanúsított DNS-ét, de egy harmadik, egyelőre ismeretlen személyét is!”

– kezdte lapunknak Vidák Aladár a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnöke.

„Mindenképpen szerettük volna megtudni, hogy kié lehet a harmadik DNS-minta, de arra nem számítottunk, ami ezután következett! A bíróságtól a következő tájékoztatást kaptuk: a gyilkos tárgyon lévő DNS-minta az egyik helyszínelő rendőré is lehetett, azok közül, akik aznap szolgálatot teljesítettek. Mi ezt nagyon furcsának találjuk, ugyanis a helyszínelőkre vonatkozó protokoll nagyon szigorú. Többek között kötelező nekik kesztyűt, maszkot és kezeslábast viselni, pontosan az ilyen hibák elkerülése érdekében!”

Dr. Székely Gábor ügyvéd elmondta: az egyesület ezt nem hagyja annyiban, ugyanis már kérték, hogy vegyenek mintát azoktól a rendőröktől és helyszínelőktől, akik aznap ott jártak, hogy ki lehessen őket zárni. A család is és az egyesület is meg van győződve arról, hogy jelenleg is szabadlábon van egy másik elkövető, akinek köze van a gyilkossághoz.

A gyanú szerint a gyilkosságot a kislány unokabátyja, a 19 éves Dániel követte el, miután a közeli patakpartra csalta a kislányt. A két család közös telken, de külön házban élt. A gyanúsított családja azonban állítja: a súlyos személyiségzavaros fiú nem egyedül követte el a gyilkosságot, sőt valaki el akarja vitetni vele a balhét.

Leonetta édesapja, Kalányos Gábor az ügy eleje óta állítja: nemcsak Dániel volt jelen kislánya megölésénél, hanem egy másik férfi is. A szóbeszéd szerint a zavart fiúval csak elvitették a balhét, az igazi gyilkos pedig ott járkál közöttük…

„Korábban Dani az egyik bírósági ügyénél azt kiabálta nekünk, hogy „Bütyök tette!”

– kezdte Gábor.

A információi szerint a becenevén említett férfi a gyilkosság előtt megfenyegette a családot.

„Még inkább erősödött bennünk a gyanú Bütyök iránt, amikor a településen megállított minket egy férfi és közölte a feleségemmel meg velem, hogy még mindig egy gyilkos jár közöttünk, pedig Danit ekkor már régen letartóztatták... Most meg, vizsgálat nélkül azt találgatják, hogy egy helyszínelőtől származhat a DNS? A családommal követeljük, hogy derítsék ki, mi is történt a kislányommal!” – mondta.

A soroksári futónő ügyében is hibáztak

Évekig rossz nyomon járt a rendőrség a 2013. szeptember 25-én este Soroksár-Szigetdűlőn meggyilkolt 36 éves K. Krisztina ügyében. Egy tettes helyett kettőt kerestek, miután egy hiba miatt egy ártatlan férfi DNS-e is a holttestre került. Kiderült, hogy az orvosszakértői vizsgálat előkészületeiközben került egy ózdi férfi DNS-e az édesanya holttestére. A férfi mintája úgy kerülhetett a holttestre, hogy ugyanott végezték a boncolását, ahová a gyilkosságok után szokásos igazságügyi orvosszakértői vizsgálatra a meggyilkolt asszony holttestét is beszállították. Vélhetően a holttestek mozgatása közben az ott dolgozók egyike vihette át a férfi hámsejtjeit és azokkal a DNS-ét a meggyilkolt asszony holttestére.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?