INSIDER

Hatalmas fordulat: megdöbbentő kijelentést tett a soroksári futónő feltételezett gyilkosa

Másra terelné a gyanút R. Szilveszter, akit egy nő megölésével vádoltak meg. A férfi legújabb kijelentésével mindenkit sokkolt. A rendőrség tovább folytatja ellene a nyomozást.
  • Szerző: Ripost

Másra kenné a gyilkosságot R. Szilveszter, a soroksári futónő megölésével vádolt férfi. Legalábbis erre utal a férfi legutóbbi nyilatkozata.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Furcsa, írásos vallomást tett a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter a bíróságon.

Fotó: Keller Mátyás

A férfi eddig ugyan azt állította, hogy egy másik férfitól akarta megmenteni Kardosné Gyurik Krisztinát, most azonban, az ítélet előtti tárgyaláson már egy levélben magyarázkodott – tudta meg a Bors.

Eszerint ő már csak az asszony holttestét találta meg, és a rajta lévő ékszereket akarta ellopni, az asszony nevét pedig csak a börtönben ismerte meg:

„Semmi közöm a halálához” – szögezte le írásos vallomásában.

Mint az ismeretes, a soroksári családanya, Gyurik Kriszta 2013 szeptemberében ment ki futni egy közeli erdős területre, ahol a vád szerint megtámadta, megerőszakolta és megölte az arra járó hajléktalan, R. Szilveszter. A gyilkost öt teljes évig keresték, mikor három éve rátaláltak Szilveszterre, akinek a DNS-ét megtalálták Krisztina holttestén, a férfi holmija között pedig ott volt az asszony telefonja is, egy cetlire pedig Krisztina neve és a gyilkosság időpontja is.

Az ügyésznő hosszan beszélt a bizonyítékokról, míg Szilveszter ügyvédje, Dr. Lichy József pedig azt magyarázta: nem védence a tettes. A következő tárgyaláson végre pont kerül majd az ügy végére, ha Szilveszter bűnössége bebizonyosodik, akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?