INSIDER

Hatalmas sipításra ébredt Ildikó: megtörtént, amire napok óta várt

Két napig várta, hogy előkerüljön a szobában bujkáló denevér. Az állat nyomokat hagyott maga után a 10. emeleti panellakásban....
  • Szerző: Cs.R.

Ildikó békésen üldögélt otthon panellakása tizedik emeletén Újpesten. Egyszer csak a lánya kétségbeesve szaladt ki a szobájából.

- Anya, berepült a szobámba egy denevér! - mondta nekem a lányom. - Este még körülnéztünk, de sehol sem találtuk - mesélte a %%-nak Ildikó. - Másnap a lányom elutazott a Balatonra, és egyedül maradtam a lakásban. Sejtelmem sem volt, hol lehet a denevér, tudtam, hogy ő is retteg, mégsem volt kellemes élmény, ugyanis nem mondhatni, hogy túl szimpatikus állatról van szó.

 

Ildikó vett egy nagy levegőt, és körbejárta a lakást. A denevért azonban nem találta meg. Az asszony mégis biztos volt benne, hogy még a lakásban tartózkodik, ugyanis hagyott jeleket maga után, az asszony denevérürüléket talált a szőnyegen...

- Egy átlátszó függönyt raktam a lányom szobájának ajtajára, hogy biztos, ami biztos, ne tudjon kirepülni onnan, de én lássam, ha előbújik - magyarázta az asszony .

Este lefeküdtem aludni, majd fél ötkor egy sipító hangra ébredtem. A függönyön keresztül benéztem és láttam, hogy ott van a szoba falán.

Hívtam az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálatot, hamar jöttek is. Egy hálóval befogták a denevért, ami elég nagy példány volt, ráadásul végig ugyanazt a sípoló hangot adta ki, mint amire felébredtem. Rettenetesen megkönnyebbültem"

- mondta Ildikó.

Bár az ablakokon van szúnyogháló, a denevér feltehetően a redőny és a háló közötti résen repült be. A Járőrszolgálat munkatársa elvitte a denevért, és egy sötét, fás részen szabadon engedte.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?