INSIDER

Hátborzongató részletek: boszorkányszekta tagjaként gyilkolt Barbara

Egy ezoterikus szekta rémtetteitől hangos az osztrák sajtó. A Boszorkány­trióként emlegetett csoport egyik tagja egy magyar nő, H. Barbara...
  • Szerző: Ripost

Hexen-trio, azaz Boszorkány-trió – így emlegeti az osztrák sajtó az okkult társaságot, amely megtisztulást, átoklevételt és anyagi jólétet ígért a főként jómódú nyugdíjasokból álló ügyfélkörnek. A hozzájuk forduló személyekre módszeresen ráakaszkodtak, áldozataiktól összesen több mint 1 millió eurót (300 millió forint) zsebeltek be.

A beígért javak helyett azonban csak keserűséget és felperzselt házakat hagytak maguk után. Az ezoterikus szekta vezére a 47 éves Margit T. volt, aki állítása szerint közvetlen kapcsolatban áll Istennel. Egyik segítője egy 43 éves magyar nő, H. Barbara, akit egyszerűen csak Ungarinként neveztek. A trió tagja volt még a 61 éves Melitta O. is. A hármas főleg egyedülálló nyugdíjas nőket szemelt ki magának, a zsaruk szerint legalább tíz áldozatuk volt. A szekta vezetője sokuktól azt akarta, hogy őt jelöljék meg a végakaratukban egyedülálló örökösként.

Letartóztatása után a magyar nő azt vallotta: évek óta a szektavezér jobbkezeként, intézőjeként működött az okkult klánban. Margit T. szigorú rendszert épített ki: kinéztek időseket, akiknek azt mondták, tartsanak az átkoktól és a szerencsétlenségtől, és ők távol tudják tartani a gonoszt tőlük.

Egy 72 éves nyugdíjas holttestét találták meg október 19-én a villachi otthonában. A teste már oszlásnak indult, a boncolás állapította meg: puszta kézzel fojtották meg. Az asszonynak azért kellett meghalnia, mert egyedüli örökösként a szekta vezető­je volt megjelölve a végrendeletében, de ezt meg akarta változtatni, és a pénzét is visszakövetelte. A Heute.at szerint a magyar nő bevallotta: ő fojtotta meg az asszonyt.

A Kronen Zeitung pedig arról ír: egy 95 éves nyugdíjas is a szektatagokra íratta a házát, ám nem sokkal halála előtt végül megváltoztatta a végrendeletét. Egy hónappal később H. Barbara – vélhetően bosszúból – felgyújtotta a házat.

Az osztrák szektavezér azt vallotta: húsz éve agyműtéten esett át, azóta különös hangokat hall. Azt is állította: a hangok sugallták neki, hogy mit tegyen, írja a Bors 

H. Barbaráról annyi tudható, hogy elvált a férjétől, és van egy hatéves gyermeke. Korábban pincérként dolgozott Ausztriában.

A 72 éves asszony meggyilkolásán kívül még négy tűzesettel hozzák összefüggésbe a csoportot, és az sem kizárható, hogy további gyanús halálesetek aktáit is leporolják.

 

És ezeket olvastad már?