INSIDER

Intenzív havazás és hófúvás, így borult fehérbe az ország – videó

Viharos széllel markáns lehűlés vette kezdetét, több megyében havazás, hófúvás és ónos eső is várható. Az időjárási változás több balesetet is okozott.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, sarkvidéki levegő tört be hazánkba csütörtök reggel, ami havazást és erős széljárást hozott magával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendkívüli időjárás-jelenség pedig több baleset okozójává lett a magyar utakon. Az Útinform tájékoztatása szerint balesetek miatt több gyorsforgalmi úton is torlódás várható csütörtök reggel.

Az M0-son négyes karambol lassítja a közlekedést Törökbálintnál, az M7-esen pedig Martonvásárnál egy keresztbe fordult kamion miatt egy sávon araszolnak a járművek a főváros felé.

Emiatt teljes kapacitással végzi országszerte a hóeltakarítást és a síkosság megszüntetését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. . A társaság meghatározott rend szerint, ütemezetten, első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül a mellékutakon dolgozik, és ezeket a köröket addig ismétli, amíg az időjárás és az útviszonyok indokolják. A közlekedőknek elsősorban az ország északkeleti részein kell téliesebb időjárásra számítaniuk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?