INSIDER

Karácsony Gergely hazugságspirálba keveredett, és abban vergődik

Karácsony Gergely főpolgármester hazugságspirálba keveredett, és abban vergődik már hetek óta – jelentette ki Lánczi Tamás politológus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
  • Szerző: Ripost

Azt mondta, hogy a városvezetőnek egyszerűbb lett volna beismernie a hibáit, és ezzel lezárnia az angoltudásával kapcsolatos ügyet, helyette azonban a legrosszabb taktikát választotta: elkezdett magyarázkodni, és minden egyes magyarázkodása egy újabbhoz vezetett, amely ráadásul cáfolta az előzőt.

Fotó: MTI

Lánczi Tamás úgy fogalmazott, hogy Karácsony Gergely próbál kimenekülni a hazugságspirálból, erős mondatokkal el akarja terelni a figyelmet a nyelvvizsgabotrányáról.
Mindez aláássa a főpolgármester hitelességét, aki saját magára mért nagy csapásokat – hangoztatta.

A Lánchíd felújítása a „Karácsony-féle főpolgármesterség” szimbólumává kezd válni – vélekedett Lánczi Tamás. Felidézte, hogy kampányában a városvezető azt mondta: gyorsabban és olcsóbban készül majd el a beruházás. Ehhez képest a projekt csaknem másfél évet csúszott, és 5 milliárd forinttal drágább lett. A politológus szerint az ügy olyan, mint a 4-es metróé volt Demszky Gábor főpolgármesterségének idején.

Lánczi Tamás azt mondta, hogy kezdenek leállni a városban a közszolgáltatások, elmaradtak például a kátyúzások.

„Ez is a Demszky-érára emlékeztet” – fogalmazott.

Karácsony Gergely „keni mindenkire a felelősséget”, Budapesten pedig nem történik semmi. A városnak nincs gazdája, a főpolgármester kizárólag a miniszterelnök-jelölti kampányával van elfoglalva – jelentette ki Lánczi Tamás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?