INSIDER

Hétköznapi hős: a 10 éves Viktor a legifjabb tűzoltó

Édesapja nyomdokaiba szeretne lépni egy tízéves kisfiú, aki a legifjúbb tűzoltó Magyarországon. Bár 18 éves koráig éles bevetésre nem mehet, a próbariasztásokon ügyesen megállja a helyét.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mátyás Viktor még csak tízéves, de már öt éve önkéntes tűzoltó Székesfehérváron és Sárszentmihályon. Amikor csak teheti, elkíséri a tűzvédelem területén dolgozó és szintén önkéntes tűzoltó édesapját. A gyermek legnagyobb örömére első ötéves szolgálatát augusztusban a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is elismerte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: FEJÉR MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

A kisfiú szemében csillog az elhivatottság, s alig várja, hogy egyszer valóra váljon az álma. Viktor ahogy eddig sem, úgy most sem ül tétlenül: a napokban is szolgálatot teljesített a székesfehérvári tűzoltóparancsnokságon.

„Először egy próbariasztáson kellett részt vennem, amin belül egy füstölő házból kellett gázpalackokat kihozni és ki kellett szellőztetni egy ventilátorral a helyiséget„ – mondta a kisfiú, hozzátéve, hogy utána felügyelet mellett tüzet is gyújtottak neki, amit poroltóval ügyesen eloltott.

Fotó: FEJÉR MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

„Apa mondta, hogy szeretne életet menteni, én még akkor nem is tudtam, hogy milyen jó dolog ez, de utána már én is ráéreztem erre és idejöttem apával a tűzőrséghez szolgálni” – mondta Viktor az Országos Katasztrófavédelem közösségi oldalán szereplő videóban.

Édesapja, Mátyás Szilárd arról beszélt a -nak, hogy milyen jó érzés, hogy kisfia ennyire elhivatott, és megvalósítja mindkettejük álmát, mivel a szeme miatt nem tudott hivatásos tűzoltó lenni, de annak is örül, hogy önkénteskedhet.

Fotó: FEJÉR MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

„Sokan nem hiszik el, hogy ő nem fél légzőkészülékben, mert sok embernél ez klausztrofóbiát okoz. Az egész család büszke rá„ – fogalmazott az apuka.

címkék:
És ezeket olvastad már?