INSIDER

Ijesztő: ezzel a hétköznapi tünettel kezdődött a kis Regina gyógyíthatatlan betegsége

A kislány szülei mindent megtesznek, hogy a lányuk megkapja a külföldi kezelést.
  • Szerző: Ripost

Március közepén a kis Regina átesett egy hányásos víruson, melynek során egyensúlyzavar jelentkezett nála. Miután infúziós kezelést kapott, megszűnt a hányás, de az egyensúlyprobléma továbbra is fennállt, így neurológushoz küldték. Úgy gondolták az orvosok, hogy a vírusfertőzés áll a háttérben. Még csak nem is sejtették, mennyire komoly betegséggel néznek szembe...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: Northfoto

„Szörnyű tragédia ért minket. Két kislányommal együtt sajnos szemtanúi voltunk édesapám halálának. Reginát annyira sokkolta papája elvesztése, amit mai napig nem tud feldolgozni, hogy napról – napra furcsa tünetek jelentkeztek nála. Teljes jobboldali gyengülés, szintén előjött az egyensúly probléma, egyre nehezedő járás, nyálcsorgás, beszéde lelassult” foglalta össze az ijesztő tüneteket az anya. „Jeleztem gyermekorvosunk felé ezeket a tüneteket, aki agyvérzés gyanújával azonnal a sürgősségire utalt minket. Ott megtörtént a vérvétel, MR-t készítettek, és ekkor tudtuk meg a szörnyű hírt.”

Agresszív betegséget diagnosztizáltak

A kislányról kiderült, hogy egy nagyon agresszív, gyógyíthatatlan agydaganat támadta meg (agytörzsi glioblastoma multiforme), amit a rossz elhelyezkedése miatt sajnos műteni sem lehet. Biopsziát végeztek, minek következményeként beödémásodott a daganat, ezért beültettek a kis fejébe egy shunt-öt, ami elvezeti az agyvizet a fejből a gyomorba. Regina sugárkezelést és kemoterápiát kapott. Jelenleg még néhány hetet várniuk kell, hogy megcsinálhassák a friss MR felvételt, és kiderüljön, mi történt a daganattal.

Terápia a fő cél

A család célja most egy költséges kölni immun-onkológiai terápia. Ehhez gyűjtenek most, illetve arra, hogy minél szebbé és tartalmasabbá tegyék Regina számára az elkövetkezendő időszakot.

„Reménykedünk és hiszünk benne és persze a Jó Istenben is, hogy meg fog gyógyulni Regina!” – fogalmazott bizakodó posztjában a család.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?