INSIDER

Tényleg a hétvégére romlik el az idő? Ezt mondják az időjósok

Marad a nyárias meleg, de nem feltétlenül lesz olyan az idő, amilyet szeretnénk a pihenőnapokra.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Épphogy megjött az igazi nyár, visszakacsint a rossz idő is. A strandpapucsot továbbra is felvehetjük és csobbanhatunk a strandok medencéibe, de a hideg zuhanyra is fel kell készüljünk. Az időjósok nyárias záporok miatt nyomják a vészcsengőt. Az időjárás meglepetésekkel kecsegtethet – írja az Időkép.

Hűvös éjszakai szombat

Szombaton a nappali 24-30 fokos nyáridőt délutántól nyugaton, valamint az északi, északkeleti tájakon elszórtan záporok, zivatarok tarkíthatják. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk lehet, zivatarok idején erős, viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 8-16 fok körül alakul a hőmérséklet!

Viharosnak ígérkezik a vasárnap

Vasárnap tikkasztó meleg zavarhatja meg a reggeli kávézás rutinját. A nappali hőmérséklet 22-28 fok körül alakul. Napközben főként délen és a Dunántúlon kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, ami lehűlést hoz. Az északi-északkeleti szelet élénk, zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik.

időjárás

Fotó: pixabay.com

Napos hétfő, záporos kedd

A vasárnapot követő három napon tovább melegszik a hőmérséklet. Noha a napsütésé lesz a főszerep, a nyugati tájakon átmenetileg egy-egy kisebb zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. Az időjárás 24-29 fok között alakul.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?