INSIDER

Hétvégén berobban a vénasszonyok nyara, de meddig tart ki?

Az elkövetkezendő napokban egyre melegebb lesz, úgy néz ki most kezdődik az igazi indián nyár. Ám az igen fura, hogy a hosszútávú prognózisokban sem látszik a vége.
  • Szerző: Ripost

Jó hír azoknak, akik szabadtéri programokat terveznek a hétvégére, vagy akár hosszabb távra, hogy most kezdődik csak igazán a vénasszonyok nyara.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

De mit is jelent ez a számok nyelvén? Nos, a koponyeg.hu előrejelzése szerint szombaton 15, vasárnap már 16 fokos maximumok várhatóak zömében napsütéssel, ám a hőmérséklet emelkedése itt nem áll meg.

A jövő hét elején már 17 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, míg csütörtök körül akár a 20 fokot is elérhetjük. Gyenge eső csak a jövő hét utolsó napjaiban várható.

Fotó: MTI

De meddig tart vajon az indián nyár? Nos, egy másik időjárási portál szerint még november első napjaiban is 14-15 fokos csúcshőmérsékletek várhatóak. Lehet, hogy a novemberünk is ilyen enyhe marad?

Nos, Dávid Mihály, aki évtizedek óta készít különféle tapasztalatok alapján prognózist a Dávid-naptár formájában, erre is megadja a választ.

Fotó: MTI

A mérnökember szerint november elejére nappal már csak 10 fok körül lesz a legmagasabb hőmérséklet, éjszaka pedig már jönnek a fagyok, fagy közeli hidegek. Ráadásul az október vége csapadékosnak ígérkezik. November első felében további erős lehűlés várható, de valamivel szárazabb idő. A hőmérséklet már napközben sem éri el majd a 10 fokot, éjszakánként pedig egyre gyakrabban fagy. A november második fele csapadékosabb lesz és korán beköszönt a tél, már novemberben leeshet az első hó. November végén, december elején már kifejezetten barátságtalanná válik az időjárás, napközben is fagypont körüli hőmérséklettel. Korábban beköszönt a tél, mint ahogyan az elmúlt években hozzászoktunk és sok év után idén először lehet, hogy fehér lesz a karácsonyunk.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?