INSIDER

Hiába a figyelmeztetés és a büntetés, sokan nem hajlandók maszkot viselni

A szakemberek sorolják az ész érveket, azonban vannak, akiket egyszerűen nem lehet meggyőzni.
  • Szerző: Ripost

Szeptember 21-én szigorítanak a szabályokon a koronavírus második hullámának berobbanását követően. Ám hiába a járvány és a szabályok sokan még mindig nem hordanak szájmaszkot.

A Bors utána járt mit gondol az utca embere a tömegközlekedésen és közösségi helyeken kötelezővé tett maszkhasználatról.

„Egy nagy hülyeség az egész. Más helyekről azt hallottam, hogy éppen az betegszik meg, aki a maszkot felveszi. Tiszta káosz! Jó lenne, ha végre normálisan elmagyaráznák!” – fakadt ki egy diáklány.

Ebben a megállóban sem vigyáznak egymásra az emberek

Fotó: Bors

„Nem tudtam a szigorításról, de őszintén szólva, nem is érdekel. Ha meg akarnak büntetni, büntessenek! A maszkban nem kapok levegőt!” – fejezte be.

„Helyesnek tartom a maszkviselést és a szigorításokat is. Vidéken lakom, ott az utcán felesleges lenne felvenni, de zárt helyeken egyébként is mindenhol elővigyázatos vagyok” – fogalmazott Károly.

A szabályok azonban nem mindenkinek egyértelműek, hiszen nincs részletesen elmagyarázva, mi számít az állomás területének.

A karikával jelölt utasok szabálytalanul, vagy egyáltalán nem viseltek maszkot. A kép Budapesten, egy villamosmegállóban készült

Fotó: Bors

Az álláspontját egy neve elhallgatását kérő villamosvezető is készséggel elárulta:

„Mi zárt fülkében dolgozunk, ezért nekünk nem kell maszkot viselnünk. Hivatalosan azt mondták a feletteseink, hogy a renitens utasokkal szemben nem tudunk mit tenni. Nem is lenne életszerű elvárás, hogy belássuk a teljes utasteret, pláne a többvagonos szerelvények esetében. Az első ajtós felszállást meghatározó járatokon dolgozó buszvezető kollégáink viszont megtehetik, hogy az ellenszegülő utasokat leszállítják a járműről.”

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?