INSIDER

Hiába keltette a pánikot a baloldal, jó döntés volt megtartani az érettségit

Minden fennakadás nélkül zajlott az érettségi a nagyobb létszámú tárgyakból.
  • Szerző: Ripost

Minden fennakadás, probléma vagy botrány nélkül tudták sikeresen megszervezni az érettségi vizsgákat a koronavírus-járvány jelentette rendkívüli helyzetben – jelentette ki a köznevelési államtitkár.

„Azért szeretném ezt nyomatékosítani, mert olyan a mai világ, hogy ahol van egy pici probléma, annak nagy híre van, de amikor valami rendben van, akkor annak nincs híre” – mondta az Origonak adott interjújában Maruzsa Zoltán.

Az államtitkár szerint nem volt „könnyű menet”, mindannyiukon nagy volt a nyomás, hogy minden rendben legyen; nem könnyítette meg a munkájukat az a nyomás sem, amelyet az ellenzék és a média gyakorolt rájuk, esetenként „hisztérizálva” a közvéleményt a várható körülmények ügyében. Utólag megállapítható – tette hozzá -, hogy a számításaik helyesek voltak, és semmi nem úgy történt, ahogy az érettségi mostani megtartását ellenzők mondták.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta:

a járvány tetőzésétől való félelem alaptalannak bizonyult, a pedagógusok nem bojkottálták a vizsgákat, a diákok nem mondták vissza tömegesen a részvételt, és a kormány teljeskörűen biztosította és biztosítja a védekezéshez szükséges felszereléseket. Az érintettek pedig szemmel láthatóan – személyes tapasztalata szerint is – szigorúan betartották a biztonsági intézkedéseke – fűzte hozzá.

Az államtitkár jó döntésnek nevezte, hogy ilyen ütemezéssel bonyolítják le az érettségi vizsgákat. Köszönetet mondott mindazoknak, akik a munkában részt vettek. Elsősorban az érettségizőknek, akik betartották a szigorú biztonsági intézkedéseket és fegyelmezetten vettek részt a vizsgákon. A diákok láthatóan bíztak a meghozott intézkedésekben, hiszen alig volt visszalépés – jegyezte meg.

Maruzsa Zoltán köszönetet mondott az intézményvezetőknek és a tanároknak is, akik „rendkívül felelősen, bátran vállalták a felügyeletet a vizsgákon, és ugyancsak betartották a biztonsági intézkedéseket”, továbbá az Oktatási Hivatal, a kormányhivatalok, az intézményfenntartók, a Klebelsberg Központ, a tankerületek és az Emberi Erőforrások Minisztériuma munkatársainak.

És ezeket olvastad már?