INSIDER

Hihetetlen: ekkor fogan a legtöbb baba Magyarországon

A szeretet ünnepe egyúttal sokaknál a szerelem ünnepe is, hiszen a KSH adatai szerint a tíz leggyakoribb születésnapból hét szeptember 19. és 26. között van. Ez pedig azt jelenti, a karácsonyi ünnepek alatt fogan hazánkban a legtöbb baba.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Dr. Hartman Gábor, a Duna Medical Center nőgyógyász szakorvosa is tapasztalja, hogy február első heteiben többen érkeznek a rendelőjébe vizsgálatra.

A fogantatás ideális körülményeit nehéz lenne leírni, mindenesetre bizonyított, hogy a stresszmentes, ünnepi vagy éppen nyaralós időszakok kedveznek a babaprojektnek. Az év utolsó két hete is egy ilyen periódus. Dr. Hartman Gábor közel 40 éves tapasztalata szerint a nemzeti ünnepek, hosszú hétvégék után mindig gyakoribb, hogy a menstruáció kimaradása miatt keresik fel rendelőjét. 

Ha ezt a másfél hetet a babaprojektre szánjuk, a szakértő szerint az a legfontosabb, hogy ne stresszeljünk, hiszen ez az ünnep a szeretetről szól. Akik viszont az szeretnék, hogy jövő karácsonyra érkezzen a baba, március végén próbálkozzanak.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?