INSIDER

Hihetetlen: előkerült egy új videófelvétel a Hableány-tragédiáról

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. Akkor összegyűjtötte a hatóság a térfigyelő kamerák felvételeit, ám most újabb videó látott napvilágot a balesetről.
  • Szerző: Ripost

Ahogy azt a is megírta a Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok. Később a Viking Sigyn ukrán kapitányát a tragédia miatt meggyanúsították vízi közlekedés – halálos tömegszerencsétlenséget okozó – gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel. Ellene többek között a térfigyelő kamerák felvételei bizonyítékként szolgálnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most azonban az ATV Híradójának birtokába jutott két felvétel a hajóbalesetről. Az egyiket egy amerikai turista készítette a Viking hajóorrából, a másikat pedig egy térfigyelő kamera. A felvételek sokkolóak...

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?