INSIDER

Hihetetlen, ezért napolták el a csecsemőjét félholtra verő nő tárgyalását

Továbbra sincs ítélet a halászteleki nő ügyében, aki félholtra verte a párhónapos csecsemőjét két évvel ezelőtt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Újabb orvosszakértői vizsgálatot rendelt el a bíróság, most ennek az eredményére várnak. A Budapest Környéki Törvényszék bírája a vádlott elmeállapotát akarja újból kivizsgáltatni, szeretnék tudni, hogy a pici anyja mennyire volt beszámítható, amikor elkövette a bűncselekményt.

A vádlott 2012-ben kötött házasságot férjével, akivel Halászteleken éltek, míg egy betegség miatt a nőt 2015 nyarán leszázalékolták. Pszichiátriai osztályra került és ott kezelték. Ennek ellenére a házaspár mégis a gyermekvállalás mellett döntött, így a kezelőorvos csökkentette a gyógyszeres kezelését. A nő rendszeres orvosi és pszichológiai ellátásban részesült és 2016. január 21-én, egészségesen megszülte a kislányát.

A csecsemőt közösen gondozták: egyik alkalommal: 2016. május 18-án hajnalban a gyermek felsírt, a vádlott pedig a gyerekszobába ment, hogy tisztába tegye, amíg férje elkészítette az ételét, majd ő visszament a hálószobába. Ezután a nő – pontosan meg nem határozható módon – a gyermeket bántalmazta és megrázta, majd visszament férjéhez és azt mondta neki, hogy a kislány keveset evett.

Reggel ismét keserves sírásba kezdett a gyermek, az apja kiment a konyhába, hogy ételt készítsen neki, míg a nő a gyerekszobába ment. A férj kérte, hogy hozza ki a kislányt, de amikor a karjaiba vette és próbálta megnyugtatni, a baba teste elernyedt, tónustalanná vált, horkolva lélegzett, ezért azonnal telefonált a mentőknek.

Az asszony elsőnek titokba tartotta, hogy valóban mi történt a gyermekkel. Azonban többszöri kérdésre a kórházban csak annyit mondott:

Leesett a pelenkázóról.

A kislány a kórházból intézetbe került. Maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás következett be nála. 

A következő tárgyalást október közepén tartják.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?