INSIDER

Hihetetlen, hogyan élnek a sitten Marian Cozma gyilkosai

A tíz éve szíven szúrt kézilabdázó gyilkosai a legjobb állást kapták a börtönben.
  • Szerző: Ripost

Pénteken volt tíz éve, hogy a veszprémi Patrióta lokál előtt szíven szúrták Marian Cozmát. A román kézilabdázó apja és anyja lelkileg összeroppant, majd egészségileg is tönkrement.

A Veszprém és a román válogatott játékosa imádta, segítette szüleit, akik most naponta járnak ki hozzá a temetőbe, sőt anyja tíz éve naponta kétszer is. Bár a bíróság kártérítésként több mint 200 millió forintot ítélt meg a családnak, ebből a mai napig egy fillért sem kaptak.

A Bors most egy korábban szabadult rabtól megtudta: a kézilabdázót szíven szúró Raffael Sándor és társa, Németh Győző kiváltságos helyzetben van a Sopronkőhidai Fegyházban. Étel­osztóként dolgoznak.

Ez a rabok között népszerű munkakör, nem megterhelő, és valamilyen szinten némi mozgásteret is kínál. Egy kocsin tolják a gulyáságyúszerű ételtartályt, és csajkákba mérik ki a fejadagot – mindezt egy fegyőr kíséretében. Így aztán arra nincs lehetőségük, hogy trükközzenek az ennivalóval, esetleg a számukra ellenszenves rabtársaknak kevesebbet adjanak. Átadják a csajkát a fegyőrnek, aki betolja a „tátikán” (a zárkaajtón lévő kis ablakon). A lap információi szerint Raffaelt látogatják a családtagjai, és a korábban összeszedett fegyelmije mellé több jutalomban is részesült. Németh Győző magaviseletével sincsenek gondok.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?