INSIDER

Hoppá: ide költöznének hónapokra a magyarok

Már nem csak néhány napra, hanem hónapokra keresnek nyaralót a magyarok a Balatonon és a Velencei tónál-derült ki egy felmérésből.
  • Szerző: Ripost

Megnőtt a Balatonnál és a Velencei tónál kiadó nyaralók iránt a kereslet, és ami a legfurcsább: nem csak néhány napra keresnek a magyarok szállást, hanem akár 1-2 hónapra – írja a Menedzsment Fórum.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A lap az ingatlan.com szakértőjére, Balogh László információira hivatkozva kifejti: a kijárási korlátozásmegszüntetése után robbanás-szerűen megnőtt a vízpartokon a kereslet a kiadó nyaralók iránt, a tavalyihoz képest 50-70%-kal.

Fotó: Bors

“A többletkereslethez hozzájárult, hogy sokan a járvány miatt külföldi célpont helyett belföldi településeket kerestek. Egy 3-4 fős család vagy baráti társaság számára a panziók és hotelek egy-két heti szállásdíjához képest nem sokkal jelent nagyobb kiadást egy nyaraló egész hónapra történő kibérlése.”-mondta a szakértő, aki arra is kitért: a bérleti díja 1-1 nyaralónak egy hónapra 100 ezer forint és 250 ezer forint körül mozog pl. a Balatonnál.

Balogh László szerint ezek az árak hosszabb távon jobban megérik, másrészt pedig a járvány alatt sok cég átállt az otthoni munkavégzésre, és ahol bevált, ott még mindig előnyben részesítik.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?