INSIDER

Horror Miskolcon: kenyérsütővel akartak fűteni, meghalt egy 5 éves gyerek

Szörnyű tűzben halt meg egy ötéves gyermek Miskolcon, az ügyet jövő héten tárgyalják.
  • Szerző: Ripost

Szörnyű tragédia ügyét tárgyalja jövő héten másodfokon a Debreceni Ítélőtábla. Egy miskolci családi házban tűz ütött ki még 2019 februárjában, amit egy elektromos kenyérsütő okozott. A tűzben egy 5 éves kisgyermek életét vesztette – írja a Bors.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123rf

B. G. S. négy kiskorú gyermeket nevelt Miskolcon, a házban a gázkazán biztosította a fűtést. Mivel rossz anyagi helyzetben voltak, a gázért feltöltőkártyával fizettek, amiről a pénz elfogyott, így a hideg téli idő miatt más fűtési módot találtak ki. A gyerekek szobájában egy elektromos kenyérsütőt raktak le a földre, amire éjszaka rácsúszott a takaró, ez pedig tüzet okozott.

A tüzet a gyerekek szülője vette észre, anyját felkeltette, de az ötéves gyermekhez a tűz miatt nem tudtak bemenni. A hatalmas lángokat látva egy járókelő értesítette a tűzoltókat, és próbált segíteni a családnak, de a legkisebb gyermekért ő sem tudott bemenni.

A nagy füst miatt a gyermek olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

B. G. S.-t a bíróság első fokon 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelyet 3 évre felfüggesztett. Az ügy másodfokon folytatódik.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?