INSIDER

Horrorbaleset Ferihegynél, friss hírek a lebénult lány állapotáról

Három hónappal a baleset után, szinte csodával határos módon, már megtette első lépéseit a lebénult Hajni.
  • Szerző: Ripost

Bár úgy tűnt, soha többé nem fog tudni lábra állni a 27 éves Hajnalka, ha segítséggel is, de megtette első lépéseit a gyógyulás felé vezető úton.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hajni májusban szenvedett súlyos balesetet Ferihegynél, a 4-es út bevezető szakaszánál. Nem volt bekötve, így kirepült az autóból, miután kisodródott az útról és az árokba csapódott. Az egész életét gyökeresen megváltoztató éjszakán szembesülnie kellett azzal, hogy deréktól lefelé lebénult.

„Szinte már teljesen önálló vagyok, képes vagyok egyedül átöltözni, fürödni a kis lábaim nélkül is. Ez azonban csak ideiglenes, tudom, hogy sikerülni fog, és újra tudok majd járni” – kezdte a Blikknek Hajni, aki jelenleg is rehabilitáción van.

„Sokat köszönhetek a gyógytornászomnak, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy kihozzuk a maximumot a helyzetemből. Már kisebb mozdulatokra képes vagyok a bal lábammal, a térdem is tudom használni, de ezért rengeteget dolgoztam. Minden erőmmel és energiámmal küzdök nap mint nap” – folytatta.

Hajninak egy százalék esélyt adtak először arra, hogy ismét járni fog, azonban szerencsére kiderült, hogy a gerincvelője nem sérült. Korábban a gerincoszlopában nyolc csavarral nyilatkozott, akkor még megfordulni sem tudott az ágyban. Több mint három hónap elteltével azonban egy járógép segítségével megtette az első lépéseit, ráadásul megszabadulhatott nyakmerevítőjétől is, ami szabadabbá teszi a mindennapokban.

„Nagy tanulóút, amin most keresztül megyek. Hazudni nem fogok, mentálisan is megterhelő, vannak gyengébb pillanataim, de nem engedhetem, hogy eluralkodjanak rajtam a negatív gondolatok. Örülök, hogy van két egészséges kezem, amivel szinte mindent képes vagyok megcsinálni, hiszen az osztályon több beteget etetni és itatni kell. Nem sokon múlt, hogy nyaktól lefelé is lebénuljak, ezért megbecsülöm és megköszönöm azt, amim van. Harcolok tovább, mint egy spártai” – mesélte büszkén Hajni, majd hozzátette: a barátai is sok erőt adnak neki, soha nem felejti el, hogy mindenben támogatják és segítik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?