INSIDER

Forró nyarunk lesz: ilyen szabályokkal utazhatsz a horvát tengerpartra

Szabad az út a magyar családoknak a horvát tengerpartra. A Ripost összeszedte, mire érdemes figyelni, mielőtt telepakoljuk a bőröndöt.
  • Szerző: Ripost

A magyar kormány sorra köti a megállapodásokat, és egyre több ország fogadja el a magyar az oltási igazolványokat. Vajon mire készüljenek azok, akik a horvát tengerparton vakációznának?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Van, akinek kellhet a teszt

Horvátország elfogadja a magyar védettségi igazolást, azzal a második oltástól számított 14 nap után lehet átlépni a határon. Ugyanakkor azoknak, akik nem rendelkeznek védettségi igazolással,72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy az Európai Unió által elfogadott, 48 óránál nem régebbi antigén gyorstesztet kell felmutatniuk a határállomáson. Az érvényes belépési dokumentációval rendelkező felnőttekkel utazó 12 éven aluli mentesülnek a tesztelés és a karantén alól.

Horvátország

Fotó: illusztráció/pixabay.com

Matekozhat, aki csak egy oltást kapott

Ha csak egy oltást kaptunk még, érdemes az azóta eltelt időt ellenőrizni, mielőtt bepakolnánk a bőröndbe és elindulnánk Horvátország felé. A Pfizer/Moderna/Sputnyik vakcina első dózisa után 22 napot kell várnia az indulásig és csak a 42. napig tartózkodhat az országban. Az AstraZeneca esetében ez az időszak a 22. és 48. nap közé korlátozódik. Az egyadagos Janssenbeadása után 14 nap elteltével lehet nyaralni indulni.

Szabad az út a tengerpartra

Horvátország csak a belépéshez kéri a védettségi okmányt, az országban sehol sem kérik a különböző szolgáltatások igénybevételéhez.

Kell a maszk

Az országban az összes zárt helyen viselni kell a maszkot, az utcán sétálva viszont nincs rá szükség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?