INSIDER

Hős magyar kislány: így győzte le a vírust a 15 hónapos Dorina

A hódmezővásárhelyi Vastag család legkisebb gyermeke, a mindössze 15 hónapos Dorina nemrég elkapta a koronavírust.
  • Szerző: Ripost

Az öttagú család kálváriája április 8-án kezdődött, amikor a kis Dorina váratlanul belázasodott, a 39,5 fokos testhője pedig négy napig még lázcsillapítóval sem ment lejjebb. Nem evett egy falatot se, és nem akart inni se, de más panasza nem volt. Édesanyja 20 éve kórházi gyerekápolóként dolgozik, így tudta, mi a baj.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Illusztráció: 123rf

„Már másnap jöttek is tesztelni, a szkafanderbe és védőpajzsba beöltözött mentősök a protokoll szerint egy mintát vettek a garatból, egyet pedig az orrából, ő pedig rezzenéstelen arccal, sírás nélkül tűrte. Még aznap érkezett a megnyugtató eredmény, de két nap múlva, a kötelezően megismételt teszt után már nem örülhettünk. A sokkoló felismerés, hogy a kislányunk koronavírusos, teljesen letaglózott„ – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a Borsnak Eszter. Azonnal hatósági házi karantént rendeltek el számukra, de Dorina ekkorra a betegség nehezét már le is tudta: a magas lázat kiütések követték, de összesen hét nap alatt túl is volt rajta.

A családtagok mellett azokat is letesztelték, akikkel a kislány az elmúlt időszakban személyesen találkozott – csodával határos módon mindegyik negatívnak bizonyult.

„A mai napig nincs rá hivatalos magyarázat, hogy kitől és hogyan kapta el. A legvalószínűbbnek azt tartjuk, hogy egy bevásárlás után a kocsiból való kipakolás közben az udvaron megfogta a „szennyezett” szatyrokat. Emlékszem, 2–3 nappal a betegsége előtt még a szemét is dörzsölte, ami könnyezett. Akkor nem tulajdonítottunk neki jelentőséget, de utólag csak ezzel tudjuk magyarázni” – mesélte a családfő, Vastag Róbert.

„Utólag már mosolygunk az egészen, de a bezártság nem volt kellemes. A fiam a karantén előtt kapta a biciklijét, szörnyű volt hallania, hogy a többi gyerek az utcán játszik. Szerencsére nagyon okos, így pontosan megértett és elfogadott mindent„ – tette hozzá az édesanya.

És ezeket olvastad már?