INSIDER

Nem ért véget a téli idő: többfelé havazhat a héten

Fagyos reggelek után hűvös délutánok jönnek, még a hó is eshet.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn a a napos délelőttöt követően délután északon, északkeleten növekszik meg erősebben a felhőzet, ott egy-egy zápor, legészakabbra havas eső, hózápor is kialakulhat. Többfelé feltámad az északi-északnyugati szél. Hajnalban -10, -2, napközben 6-12 fokot mérhetünk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hózápor

Fotó: MTI/Mónus Márton

Kedden délen naposabb idő várható, északabbra több lesz a felhő, de csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon néhol élénk lehet az északkeleti szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hideg, fagyos hajnalt követően délután is csak 4-10 fok várható – írja az Időkép.

Szerdán a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, nyugaton kezdetben hózápor, a nap előrehaladtával havas eső, majd záporok alakulhatnak ki. A Dunától keletre nem várható csapadék. Élénk északi-északnyugati szélre, a legmelegebb órákban 5-10 fokra van kilátás.

Csütörtökön feltámad a déli-délnyugati szél, nyugat felől erős felhősödés kezdődik. Estig számottevő csapadék nem várható. Napközben 6-12 fok lehet. Este, illetve pénteken eső, záporok érkeznek. A leghidegebb északkeleti tájakon vegyes halmazállapotú csapadék, átmeneti havazás is előfordulhat. Élénk, erős lesz a szél, pár órás napsütés főként délután északon várható.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?