INSIDER

Hulladékgyűjtésből él Illés bácsi, amióta bezárta a cukrászdát

A 78 éves Barna Illés, aki nemrégiben bezárta ötven éve mûködő cukrászdáját, összeomolva mesélt tönkrement életéről. Kitért arra, hogy miért nem fogadta el a segítséget a folytatáshoz, a zátonyra futott házasságára és arra is, hogyan tartja fenn magát egyedül...

A napokban egy ország ismerte meg Illés bácsi könnyfakasztó történetét. Sokan voltak, akik segítségére siettek, hogy ne kelljen bezárnia ötven éve működő cukrászdáját. Illés bácsi azonban eldöntötte, hogy felújítás helyett végleg lehúzza a rolót.

"Azt mondta a testvérem, ha most nem hagyom abba az ipart, ő végez magával. Ezért inkább bezártam a boltot"

- nyilatkozta az idős cukrász a Story magazinnak, aki mindeddig a hivatásának élt.

Amíg élek, hálás leszek az embereknek, amiért most mellém álltak

- közölte meghatottan.

"Fagyi és süti itt soha többé nem lesz. Lezártuk az ügyet a polgármesterrel, pedig a hivatal fel akarta újítani az egészet. Én már nem megyek bele semmibe két agyi infarktus után. Kivagyok idegileg"

- panaszkodott a Hot!-nak Illés bácsi, aki elmondta azt is, hogy alap nélküli, vert falú háza agyag és szalma helyett csak homokból áll.

"Megvettem fiatalon, tapasztalatlanul, és azóta tönkrement, pedig amikor ideköltözött a tüzép, azt ígérték, hogy gipszkarton bemutatótermet építenek"

- mesélte el a bácsi, hogy mennyire becsapták őt, és nem lehet felújítani a házát, mert a teherautókkal együtt mozog a föld.

Az idős urat 33 éve hagyta faképnél a felesége, azóta magára mos, főz, vasal. Mivel gyermeke nem született, ezért süteményei titkos receptjeit cukrász unokaöccsének adja majd tovább.

Van egy unokaöcsém, aki cukrász, egyedül neki szánom

- fejtette ki Illés bácsi, aki bár már nem dolgozik, mégis hajnali fél ötkor kel. Elmondása szerint most olyasmire is jut ideje, amire eddig nem.

Az összegyűjtött újságokat, postaládába bedobált szórólapokat viszem a MÉH-telepre. Tíz forintot fizetnek egy kilóért, nem mindegy...

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?