Létrehozva: 2021.04.29.

Kedvezményekkel várja az egészségügyi dolgozókat az újranyitó Hunguest Hotels

Május 7-től kezdődően megnyitja tíz szállodáját a Hunguest Hotels, három hotel all inclusive akciót is kínál vendégeinek a következő időszakban.

Május 7-től kezdőden megnyitja tíz szállodáját a Hunguest Hotels, három hotel all inclusive akciót is kínál vendégeinek a következő időszakban – olvasható az OPUS GLOBAL és a Hunguest Hotels közös közleményében.

A szállodalánc, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, egyedülálló módon kívánja kifejezni köszönetét a koronavírus-járvány elleni küzdelemben megfeszített munkát végzőknek: az első 1000 egészségügyi dolgozó díjmentesen foglalhat két főre szóló két éjszakás csomagot félpanziós ellátással a kijelölt szállodákba.

Ezen túl az egészségügyi dolgozók 25 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a következő három hét során történő foglalás esetén 2021. december 17-ig. Az egészségügyi kedvezmény az érkezéskor bemutatandó munkáltatói igazolással vehető igénybe, a dokumentum letölthető a Hunguest Hotels weboldaláról.

Közölték, a 2020 novembere óta tartó kényszerű üzemszünet alatt a szállodalánc sokat tett a jobb vendégélményért, és számos olyan karbantartási munkát is elvégzett az elmúlt hónapokban, amelyre nem kerülhetett volna sor a vendégek zavarása nélkül az üzemszerű működés közben.

A Hunguest szállodáit, a hamarosan életbe lépő jogszabályoknak megfelelően, a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek és a velük érkező kiskorúak vehetik igénybe. A védettség ellenőrzése az érkezéskor történik a bejelentkezés gördülékenységének biztosítása mellett, de már a foglalásnál is felhívják erre a feltételre a vendégek figyelmét. Az üzleti célú vendégek változatlan keretek között vehetik igénybe a szállodák szolgáltatásait.

A biztonságos vendégfogadás szabályait a minden szállodai részlegre kiterjedő COVID-19 kézikönyvben fektette le a Hunguest, így a több hónap után újranyitó Hunguest Hotel Aqua-Sol, Hunguest Hotel Apollo, Hunguest Hotel Erkel, Hunguest Hotel Forrás, Hunguest Hotel Freya, Hunguest Hotel Pelion, Hunguest Hotel Répce Gold, Hunguest Hotel Sóstó, Lifestyle Hotel Mátra és Saliris Resort Spa & Conference vendégei számára is garantált a nyugodt és biztonságos pihenés az elmúlt időszak bezártsága után.

„A szállodalánc és a Mészáros Csoport ezzel a gesztussal szeretné kifejezni köszönetét az egészségügyi ellátásban dolgozók koronavírus járvány ideje alatt tanúsított heroikus munkájáért” – áll a közleményben. A kedvezményről a Hungest Hotels honlapján lehet tájékozódni.

A 2020 márciusában felújítás miatt bezárt szállodákban (a Balatonalmádiban található Hunguest Hotel BÁL Resort, a bükfürdői Hunguest Hotel Répce, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Béke, a hévízi Hunguest Hotel Panoráma és Hunguest Hotel Helios, az egri Hunguest Hotel Flóra, a mátraszentimrei Hunguest Grandhotel Galya) ütemterv szerint zajlanak a munkálatok, már idén várható több megújult ház nyitása is – olvasható a szállodalánc közleményében.

Ma és az elmúlt napokban több vakcinaszállítmány is érkezett. A Szputnyik, Pfizer, AstraZeneca, Janssen szállítmányok után ma újabb 400 ezer adag Sinopharm és 44.400 adag Moderna vakcina is érkezett. Pénteken 324 ezer adag AstraZeneca is várható – mindezekkel a regisztráltak első és második körös oltása folytatódik. Magyarországon jelenleg ötféle vakcinával történik az oltás. Az uniós oltási ranglistán továbbra is a második Magyarország. A magyar lakosság átoltottsága már 39%-os, szemben a 22%-os uniós átlaggal. A magyar oltási stratégia legfőbb célja jelenleg, hogy minél többen minél előbb kapják meg az első oltást. Az oltások pozitív hatása a javuló járványügyi adatokban is már érzékelhető, a járvány harmadik hullámának leszálló ágában vagyunk. Eddig 4,581 millióan regisztráltak oltásra és a regisztráltak 78%-a már meg is kapta az oltást. Az oltási rend szerint most már bárkit olthatnak, az oltásra váró regisztráltak már interneten is tudnak időpontot foglalni. Jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra lehet időpontot foglalni. Online időpontfoglalás: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas Magyarország összesen 24 millió adag oltóanyagot vár az uniós beszerzésből, ennek eddig a 17%-a érkezett meg négy gyártótól (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen). A legtöbb vakcinát (2,5 millió adagot) a Pfizer szállította. Eddig két Janssen-szállítmány érkezett hazánkba, de ezt a vakcinát egyelőre nem alkalmazzák, mert még hatósági vizsgálat alatt áll. Az ezen a héten érkezett Moderna és Pfizer vakcinákat elsősorban második körös oltásokhoz használják, a Pfizerből jelentős mennyiséget a 16-18 évesek oltására is félretett az országos oltási munkacsoport. Miután az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik, az oltások felgyorsítása érdekében Magyarország további 7 millió adag orosz és kínai vakcinát is vásárolt, ennek több mint a fele már meg is érkezett. A megrendelt 2 millió adag Szputnyik vakcinából már 1,8 millió adagot, a megrendelt 5 millió adag Sinopharm vakcinából pedig már 2,1 millió adagot kapott meg Magyarország. A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korában nyilvánosságra hozta a kínai és az orosz szerződéseket. Emellett a kormány arra kérte az Európai Bizottságot, hogy ők is hozzák nyilvánosságra a Brüsszel által kötött vakcinaszerződéseket. A baloldal hazugságaival ellentétben nem áll több millió adag vakcina raktárakban, az eddig Magyarországra érkezett oltóanyagok nagy részét már beoltották első és második oltásokra, minden az országba érkező vakcinát rövid időn belül kiszállítanak az oltópontokra és a háziorvosokhoz. Az a vakcina, amely már az országban van, de éppen még nincs beoltva, az vagy második körös oltásra biztonsági tartalék, vagy éppen kiszállítás alatt van, vagy hatósági vizsgálat alatt áll és annak befejezésig nem engedélyezett az oltásra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy 10 éves gyermek 38 másodperc alatt győzte le a többszörös világbajnok sportolót

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

metropol.hu

Heti horoszkóp: Ennek a csillagjegynek izgalmas napjai lesznek

hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

"Ha lenne kiben hinni, akkor még ma is élne" – kiderült, ezért halt meg a miskolci lépcsőn Zoltán

INSIDER

Pusztított a tűz Pilisen: percek alatt hatalmas terület állt lángokban

INSIDER

Démon akarta felfalni Tímea lányát: retteg az éjszakáktól a veszprémi család

INSIDER

Dráma Szombathelyen: nyílt utcán élesztették újra a nyugdíjast