INSIDER

Idenézz, itt mulathatsz jól augusztus 20-án!

A főváros közlekedési szempontból elesik a nemzeti ünnepen, cserébe ahol máskor autók járnak, ott most a budapestiek szórakozhatnak.
  • Szerző: Ripost

Unatkozni egészen biztosan nem fogsz az államalapítás ünnepén a fővárosban! Apró szépséghiba, hogy közlekedni sem nagyon, sem autóval, sem BKV-val – de évente egyszer ezt azért ki lehet bírni.

Nézzük, hogy a lezárt helyeken milyen programokkal várnak!

A Kossuth tér nincs ugyan elkerítve, viszont az államalapítás ünnepén bemehetsz az Országházba és megnézheted a Szent Koronát 10 és 17 óra között.

A Clark Ádám téren 10 órától programok várnak, 11-kor bemutatják az Ország tortáját, 11.30-kor megszegik a Szent István napi kenyeret.

Egyél-igyál, aztán 16 órától Petruska, 17.30-tól Supernem, utánuk az Anna and the Barbies lép fel. Ha kutyát szeretnél örökbe fogadni, akkor is a Clark téren a helyed: három kutyamentő szervezet tart bemutatót és keres gazdit védenceinek.

A Lánchíd utcában Magyar Ízek Utcája várja az ínyenceket, míg a Budai Várban Mesterségek ünnepe zajlik. Itt 14.30-kor Aratómenet lesz.

A Szent István térről indul 17 órakor a Szent Jobb körmenet, s ide is tér vissza.

21 órától pedig természetesen jön a fél órás tűzijáték!

S hogy máshol mivel készülnek az ünnepre? Debrecenben vasárnapig tart az idén ötven éves Virágkarnevál, a szenzációs felvonulásra még lehet jegyet kapni!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén nemzetközi szilvalekvárfőző bajnokság zajlik, míg Kecskeméten egészen jövő hét vasárnapig tart az egy hetes dzsembori, a Hírös7 fesztivál. Szombaton rózsabemutató, színházi előadások, este pedig retro koncert szórakoztatja az érdeklődőket.

Velence nem csak a nemzeti ünnepet, hanem a város születésnapját is ünnepli, az egész napos mulatságot hatalmas tűzijáték zárja este kilenctől. A Tatai Barokk Fesztiválon komolyzenei előadásokat tartanak a vár udvarán: a koncertek 18 órakor kezdődnek és ingyenesek.

A kazincbarcikai Kolorcity fesztivál utolsó napja épp a nemzeti ünnepre esik, a Fő téren este fél kilenckor Geszti Péter lép fel, tíztől UV-show, fél tizenegytől tűzijáték zárja a bulit.

Balatonbogláron szüreti fesztivál, Badacsonyban Rózsakő fesztivál vár. Egész nap ünneplik az államalapítást Tihanyban, a monstre fesztivál vége egy fél nyolcas Budapest Bár koncert lesz. Itt ugyan nem hirdettek tűzijátékot, ám Tihany tökéletesen alkalmas arra, hogy a Balatonon fellőtt összes rakétát megnézd onnan...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?