INSIDER

Mellbevágó: ilyen hőmérsékleti csúcsot jósolnak a hétre az időjósok

A hét első napján nem a megszokott, júniusi időjárás vár ránk, de a helyzet a napok előrehaladtával megváltozik.
címkék:
  • Szerző: ripost

Nem azzal a tipikus, nyári időjárással kezdődik június harmadik hete, de azért kétségbe sem kell esnünk, hiszen nagy viharok – az időjárás-előrejelzés szerint – nem várhatóak.

Hétfőre virradó éjszaka általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon fordulhatnak elő erősebben felhős időszakok. Csapadék csak elvétve fordulhat elő kisebb zápor formájában, de az ország döntő részén csapadékmentes lesz az éjszaka. Az északnyugati szél mérséklődik, már csak A Dunántúlon és a északkeleten, keleten élénkülhet meg időnként. A hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a kevésbé szeles, derült tájakon – elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben.

Ezt hozza a hétfői időjárás

Ezt hozza a hétfői időjárás
Fotó: Pixabay

Hétfőn napközben a változó gomolyfelhőzet mellett mindenütt számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb keleten és délen lehet néhol egy-egy gyenge zápor.

Az északias szél a középső országrészben gyenge vagy mérsékelt marad, a Dunántúlon ugyanakkor még többször kísérik élénk, északkeleten pedig erős lökések a légmozgást. Délutánra 20 és 25 fok közé melegszik fel a levegő – írja a Metnet.

Ami a folytatást illeti, az Időkép előrejelzése szerint: holnaptól már derült idő várható, sőt kedden és szerdán magas UV-sugárzásra figyelmeztetnek, a hét során pedig egyre melegebbé válik a hőmérséklet.

Balatonfenyves, 2015. június 13.
Fürdõzõk a Balatonban, Balatonfenyvesnél 2015. június 13-án.
MTI Fotó: Varga György

Szegeden és Pécsett, vasárnap akár 35 fok is lehet, de Budapesten és Győr vásorában is 34 fokos maximumra számíthatunk a prognózis szerint. Így akik víz mellett pihennék ki a hét fáradalmait, nem fognak csalódni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?