Létrehozva: 2022.01.02.

Visszatér a tél, hózáporral csap le az országra

A következő napokban még többfelé mérhetnek 10 fok körüli értékeket, de már elkezd téliesebbre fordulni az időjárás.

A következő napokban még többfelé mérhetnek 10 fok körüli értékeket, de már elkezd téliesebbre fordulni az időjárás. Lehűl az idő, a hét második felében néhol komolyabb mínuszok is lehetnek és valahol a maximum is fagypont körül alakul. A héten napsütésre, esőre, néhol hózáporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Fotó: Pixabay

Hétfőn a nap első felében erősen felhős idő várható, majd észak felől átmenetileg csökken a felhőzet, így az északi megyékben pár órára kisüt a nap. Késő este az Észak-Dunántúlon újra növekszik a felhőzet és helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Időnként megélénkül, északon meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 8 fok között, délután plusz 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Keddre virradó éjjel és hajnalban ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben felhősebb lesz az ég. Az ország északi, északkeleti felén helyenként eső is lehet. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 6 és 14 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a délnyugati tájakon a magasabb értékeket.

Szerdán több helyen várható eső, záporeső, este, éjjel északnyugaton, illetve a hegyekben néhol havas eső, hó is előfordulhat. Sokfelé élénk, helyenként erős, estétől az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz a szél. A hajnali órákban plusz 2 és 9 fok várható. Délután általában 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, de a déli, délkeleti megyékben 13-16 fokot is mérhetnek.

Csütörtökön már hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként viszont még előfordulhat zápor, hózápor. Többfelé megerősödik a szél. A minimumok mínusz 7 és plusz 3, a maximumok plusz 3 és 8 fok között alakulnak.

Pénteken hajnalban is lehetnek ködfoltok. Számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, a Kisalföld térségében néhol erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és plusz 1 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 0 és plusz 6 fok között várható.

Szombaton szórványosan előfordulhat csapadék, a jelenlegi kilátások szerint inkább hó. Hajnalban mínusz 8 és plusz 1, a délutáni órákban 0 és plusz 7 fok közötti értékeket mérhetnek.

Vasárnap hajnalban ismét várhatók ködfoltok. Várhatóan felhősebb lesz az ég, de számottevő mennyiségű csapadéknak kicsi az esélye. A minimumok mínusz 8 és plusz 1, a maximumok plusz 1 és 7 fok között alakulnak.

Heves széllökésekkel, hideg idővel kezdődik az év első hete. Az időjárás az utóbbi napokban kegyes volt hozzánk, már-már tavaszias napsütést élvezhettünk az év első napjaiban, most azonban erős váltás várható.

Hétfőn ugyan még 9 és 14 fok körül alakul az átlaghőmérséklet, de erősen felhős időre számíthatunk, és észak felől elszórtan kialakul kisebb eső, záporeső. Délutántól aztán átmenetileg csökken a felhőzet. Az északnyugatira forduló szél megélénkül.

Nem sok jót ígér az időjárás
Fotó: Pixabay

Kedden folytatódik az erősen felhős idő, az ország nagy részén borult lesz az ég. Reggelre főleg a Dunántúlon képződnek ködfoltok. Északkeleten szórványosan, máshol néhol fordul elő eső, záporeső – írja a Köpönyeg.hu.

A délnyugati szelet többfelé erős, néhol már viharos széllökések kísérik. Marad a 11 fok körüli kora tavaszi idő.

Szerdán a borult égből többfelé várható eső, amit a Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás válthat fel – a Mecsekben pár centiméteres hótakaró is kialakulhat.

A hét közepén megérkezik hazánk térségébe egy hidegfront is, aminek következtében a hőmérséklet délutánra öt fokra csökken majd.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

ripost.hu

Emlékszel még Lolára? Így néz ki manapság az egykori tinisztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet

INSIDER

Orbán Viktor: Mi a béke pártján állunk

INSIDER

Már bankkártya nélkül is lehet készpénzt felvenni: elég hozzá egy mobil is!

INSIDER

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában