INSIDER

Így élnék túl a magyarok a járvány második hullámát

Mi történne, ha a járvány elcsendesülése után újra beköszöntene a vírus, egy második hullámban? Mit tennének a magyarok a kormány helyében? A Ripost utánajárt a kérdésnek, amely a Nemzeti konzultáció 13 kérdése között is szerepel. Úgy tapasztaltuk, hogy a járvány betörése utáni intézkedések meggyőzték a magyarokat: hasonló lépéseket vezetnének be.
  • Szerző: Ripost

A utánajárt a Nemzeti konzultáció 13 kérdése között is szereplő felvetésnek, miszerint mely intézkedések újbóli bevezetését tartanák fontosnak az emberek egy esetleges második hullám esetén. Úgy tapasztaltuk, hogy a járvány betörése utáni intézkedések meggyőzték a magyarokat: hasonló lépéseket vezetnének be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Balogh István:

„A maszkhasználatot fontosnak tartom. Szerintem minden, ami volt az első hullámban, az a másodikban is kelleni fog. Ugyanaz a vírus, akkor nyilván kelleni fog a korábbi védekezés. Engem például épp nem érintett az ingyenes parkolás, de szerintem az embereknek jót tett, mert nem kellett a tömegközlekedést használni. Csak jobb, ha egyedül ül bent az autóban, mint tömegben a metróban, úgyhogy ezt visszavezetném.”

Balogh István (Fotó: Ripost)

Bognár Imre:

„Védekezni kell, ez az egy biztos, de az emberektől is függ, hogy tartják be a szabályokat. Ha bemegyek a boltba például, én felveszem a maszkot, de kint nem használom, viszont a legtöbb ember sehol se használja. Zárt térben pedig kellene, és ha betartanák ezt a szabályt, nem lenne probléma, úgyhogy én ezt tartom a legfontosabbnak.”

Bognár Imre (Fotó Ripost)

Kovács Tamás:

„Olyan lépéseket kellene bevezetni egy második hullám esetén, mint az elsőnél is voltak, hiszen beváltak a korai intézkedések. Ilyen például az, hogy minél kevesebbet találkoztak az emberek, a csoportosulások megszűntek, a rendezvényeket betiltották. Tudom, hogy kárral jár ez a munkahelyekre nézve, de ez egy szükséges rossz. Ezen kívül a határzár fontos lenne, és a maszkhasználat, távolságtartás alap.”

Kovács Tamás (Fotó: Ripost)

József:

„Maszkviselés, távolságtartás alapvető. Attól is függnek a lépések, hogy mi lesz a helyzet akkor, úgy könnyebb lenne megmondani. Az az egy biztos, hogy minél előbb kell lépni, mint az első hullámnál is, ez a lényeg.”

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?