INSIDER

Így lehet kihozni 50 ezerből a karácsonyt!

A Ripost magasra tette a lécet, és némi utánajárással kihozta 50 ezer forintból az ünnepet feldíszített fával, karácsonyi menüvel és változatos ajándékokkal - 6 személy részére!
  • Szerző: B. P.

A többség számára 50 ezer forint az a lélektani határ, amennyit szerettei megajándékozására szán idén karácsonykor – ez derül ki a Jófogás felhasználói körében készült felméréséből. Vajon tényleg ki lehet hozni ennyi pénzből az ünnepet vagy mindez csak vágyálom? A %% még magasabbra tette a mércét, s a kitűzött összegből nem csak az ajándékokat, de a karácsonyfát és az ünnepi menüt is összeállította egy hatfős család számára. Katalógusokat bújtunk, akciókat kerestünk, miközben változatosságra is törekedtünk. Jöjjenek a részletek!

Olcsóbb a műfenyő a karácsonyfatalpnál

Bár az élő fa adott esetben olcsóbb lehet a műfenyőnél, utóbbival hosszabb távra lehet tervezni és nem igényel fenyőtalpat, amely nem olcsó mulatság, az OBIban például a komolyabb talpak ára 6499 és 12999 forint között.

Az Auchan kínálatában 3790 forintért találtunk egy 150 centiméter magas műfenyőt, amely asztalra téve akár kétméteresnek is tűnhet, viszont kevesebb dísz, izzó és szaloncukor kell a megtöltéséhez, mint egy 180-200 centiméteres példánynál.

Szintén az Auchanban találtunk a másfél méteres fához ideális, 100 LED égős, 8 féle program szerint világító izzósort is 1290 forintért, s ugyanott 80 darabos aranyszínű karácsonyfadísz-készletet 1990 forintért, valamint 890 forintért csúcsdíszt is. Mindezek az Intersparban 949 forintos kilós áron kapható szaloncukorral szépen megtöltik a fát.

Összeg: 8 909 forint

 

Fejenként 2000 forint a háromfogásos menü

Ha karácsony, akkor hal. Az egykilós mirelit halászlé pontyszelettel 1099 forintot kóstál most a Pennyben, hat személy részére két adagot érdemes venni belőle.

Akárcsak az Interspar natúr, valamint az Auchan panírozott halfiléjéből. Előbbiből 800 gramm 799, utóbbiból ugyanennyi 1149 forint. A natúrból hármat, a panírozottból kettőt vettünk. Ugyancsak az Auchanban az akciós mirelit panírozott csirke mellfiléből 700 gramm most csak 979 forint, a változatosság kedvéért abból is tettünk egyet a kosárba. Köretnek 2,5 kilós mirelit krumplit választottunk, 799 forintért a Pennyben. A sütéshez vettünk három, literenként 339 forintos napraforgóolajat a Tescóban, illetve ugyanott saját márkás, 450 grammos light majonézt 299 forintért.

Desszertnek két diós és egy mákos bejglit néztünk, melyekből egy 500 grammos rúd 799 forint a Pennyben.

Szomjoltónak az Aldiban kapható Light kólát választottuk, két liter csak 85 forint, úgyhogy három palackkal vittünk belőle haza.

Összeg: 12 639 forint

 

A képzeletbeli 6 fős családnak – két szülő, két gyerek és két nagyszülő – személyre szabott ajándékokat néztünk és találtunk, ráadásul úgy, hogy mindenkire két meglepetés is vár! Hogy mi mindent vettünk, hol és mennyiért? Kiderül a hétfői napilapból! Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?