INSIDER

Így ünnepeld meg te is vasárnap az apák napját

A Zöld Követ Egyesület és a FICSAK játékos formában szeretné felhívni a figyelmet az édesapákra. Online játékkal és családias hangulatú Apák napi ünnepséggel is készülnek.
  • Szerző: Ripost

Egy gyermek születése megpróbáltatás, kihívás egy pár életében. Mind az édesanyák, mind pedig az édesapák élete egy szempillantás alatt megváltozik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Létre jön a család, mely egy új élethelyzet mindenki számára. Májusban az egész világ ünnepli az anyákat, kihangsúlyozzák, hogy milyen fontosak ők a család életében. Azonban nem szabad elfeletkeznünk az édesapákról sem, őket ünnepeljük világszerte június 3. vasárnapján, mely idén június 20-ra esik.

Fotó: FICSAK

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) 2021-ben is megrendezi, az immár hagyománynak számító apák napi ünnepségét, idén a Zöld Követ Egyesülettel (Zöld Követ) karöltve.

Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy egész másfajta szemléletet, értékrendet ad az apával való együttlét, mint az anyával töltött idő, és ez így van rendjén. A gyermek ezáltal csak gazdagodik belül, nagyobb tapasztalattal vág majd neki a nagyvilágnak. Hiszen sok esetben egy-egy élmény Apával mókásabb, kalandosabb, mint anyával. Apával lehet a lejtőn biciklivel sebesen ledöngetni, a Duna partján kavicsokkal kacsázni, vagy akár a strandon beborulósat játszani a matraccal.

Fotó: FICSAK

A koronavírus-járvány ideje alatt megmutatkozott, hogy a családi egység milyen erős. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az apák közül sokkal többen kapcsolódtak be a gyermeknevelésbe, vették ki részüket a tanításból, vagy épp nagyobb részt vállaltak a háztartásban. Most, hogy magunk mögé utasítottuk a világjárványt, ragadjunk meg minden lehetőséget az ünneplésre!

A Zöld Követ és a Ficsak idén is lehetőséget biztosít erre. Egy online, figyelemfelhívó játékot hirdettek, melynek nyertesei egy Apák napi eseményen vehetnek rész. A programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bemutatója színesíti, a gyerekek pedig interaktív játékokon vehetnek részt. Szeretnék, ha ez az apák napja is emlékezetes élmény maradna mind a gyermekek, mind az édesapjuk számára.

A figyelemfelhívó játékuk, az „Apával minden mókásabb!“ címet kapta idén. Ennek fényében várják a vidámabbnál vidámabb képeket az édesapákról és gyermekükről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?