INSIDER

Meglepő választ adtak a vendéglátósok: így látják az idei strandszezont

Megkérdeztük, miben különbözik az idei strandszezon a tavalyitól. Érdekes válaszokat kaptunk.
  • Szerző: Ripost

A vendéglátósoknál senki sem tudja jobban, milyen is a 2021-es nyári szezon a vízparti büfékben. Éppen ezért őket kérdeztük.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Igazából gyenge az idei szezon. A Covid eléggé befolyásolta az egész nyarat meg az egész évet. A szabadságokat sok helyen kiadták, ezért nincs lehetőségük, illetve pénzük az embereknek nyaralni, úgyhogy nagyon kevesen vannak. Általában hétvégén egy kicsit megindul a forgalom, de az előző éveket egyáltalán nem hozza a forgalom. Amit érdemes megemlíteni, hogy egyedülállók, párok lejönnek, de a családok teljesen eltűntek a Balaton környékéről” – mondta a -nak Tribol Norbert, egy zamárdi kisbolt és fagyizó eladója, aki bevallotta: a járvány okozta helyzetre való tekintettel, szolidaritásból idén nem emeltek az áraikon.

Tribol Norbert (Fotó: Vaskó Tamás/Ripost)

Ahogy arra számítani lehetett, az idei év kevésbé pörgős, jóval lazább, mint a tavalyi, de ez egyesek szerint nem is baj. Kényelmesebb a strandolóknak is és a vendéglátósok sincsenek úgy túlhajtva, mint a tavalyi nyáron.

„Ez most egy közepesen erős szezon, jó a forgalom” – mondta Szili Zsolt, egy zamárdi parti étterem tulajdonosa. „A mostani forgalom optimálisnak mondható, mert jobban eloszlanak a vendégek, és nincs akkora zsúfoltság. Az a strandolóknak se jó, hogy félórákat kell várni a büfé előtt. A tavalyi szezon annyira túlzsúfolt volt, hogy nem volt hely a strandon, ami az embereknek se jó, és a személyzetet is megterhelte, az idei szezon viszont optimális. De sajnos a nyersanyagárak emelkedtek, így minimálisan mi is emeltünk az étterem árain” – árulta el a szakember a -nak.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?