INSIDER

„Ilyenek voltak: mindig kitartottak egymás mellett” – egymást védve halt meg Gergő és Laci

A tömegverekedés után két fiú élettelen teste hevert a Deák téren.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A rendőrségre péntek hajnalban, 3 óra 37 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Deák téren tömegverekedés tört ki, és valószínűleg késelés is történt. A zsaruk három percen belül a helyszínre értek, a 16 éves M. László és a 21 éves K. Gergely az úttesten feküdt, szúrt sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

K. Gergely

A gyilkos és a barátai elmenekültek a helyszínről, 300 méterrel arrébb, a Paulay Ede utcában egy kocsi alá dobták a kést. Nem sokkal később a Nyugati téren kapták el őket a rendőrök, összesen kilenc embert állítottak elő, végül a 18 esztendős Cs. Krisztiánt gyanúsították meg a kettős gyilkosság elkövetésével.

M. László

„Ha kellett, ököllel megvédte magát”

A pénteki rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy tízen vettek részt a tömegverekedésben. Az áldozatok és az elkövető társaságai nem ismerték egymást. Három lányt is elszámoltattak a rendőrök, kiderült, hogy nekik mindössze annyi volt a szerepük, hogy megpróbálták szétválasztani a verekedőket.

De vajon hogyan bontakozott ki a vérfürdőbe torkolló csata? A Bors információi szerint mindkét társaság születésnapot ünnepelt. A gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián a 18., egyik áldozata, M. László a 16. szülinapja alkalmából tartott bulit. A két társaság az utcán futott össze, majd egy rövid vita után Krisztián kést rántott, majd Lacit és annak jó barátját, K. Gergelyt is megkéselte.

„Nem tudom elképzelni, hogyan történhetett. Ha kellett, Gergő ököllel megvédte magát és a barátait, nem volt gyáva fiú, de fegyvert sosem használt volna, nem hordott kést, ahogyan Laci sem. Nem tartjuk kizártnak, hogy Laci és Gergő azért kapták a halálos sebet, mert az a gyilkos gazember egyikükre rátámadt, a másik pedig a barátja védelmére sietett. Ilyenek voltak: mindig kitartottak egymás mellett” – szögezték le a barátok.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?